Matematică, întrebare adresată de spinumaria94, 8 ani în urmă

Imi poate explica cineva metoda calculului ariei in doua moduri si in cadrul caror tipuri de exercitii o pot aplica?


gabriela68dobre: la triunghi te referi, nu?
spinumaria94: da
ovdumi: exista si volumul in 2 moduri
gabriela68dobre: adevărat
albatran: mai ai si al treilea mod, formula lui Heron
albatran: dar teorietic acesat nu intra in programa
spinumaria94: Multumesc pentru sfat
gabriela68dobre: Cu formula lui Heron mi-ai cam dat ceață
albatran: nu e in programa

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabriela68dobre
3

Bună!

Aria triunghiului se poate scrie în 2 moduri

1)  \frac{b*h}{2\\}, unde b-baza și h-înălțimea

2) \frac{AB*AC* sin A}{2} sau \frac{AB*BC*sin B}{2} sau \frac{AC*BC*sin C}{2}

Din câte poți observa, la a doua metodă, unghiul la care este luat sinusul este unghiul format dintre dreptele pe care le alegi, oricare ar fi ele.

Cum poți folosi aceste două metode?

Spre exemplu, dacă vreo problemă îți cere să calculezi sin A, cu siguranță vei folosi a doua metodă, iar dacă o altă îți cere să calculezi înălțimea o vei folosi pe prima.

Din cele două metode rezultă că \frac{b*h}{2}=\frac{AB*AC*sin A}{2}, iar în funcție de ce date îți furnizează problema înlocuiești în așa fel încât să ai doar o necunoscută în aceste rapoarte.


spinumaria94: O sa ne descurcam, mai ales ca subiectele o sa cuprinda doar materia din sem 1
spinumaria94: Si eu am probleme cu geometria, insa profit de situatia asta, mai ales ca unele cerinte de geometrie nu sunt ceea ce par, e foarte usor sa confunzi metodele mai ales la subiectul 3 punctele b sau c din evaluare.
gabriela68dobre: Sincer, e mai rău că e numai din sem 1, pt că ne poate da niște distanțe foarte nașpa(dacă înțelegi ce zic), iar eu, la ora actuală, mai mult de 9,50 din toate testele pe care le-am făcut nu pot lua(9,50 iau destul de rar...)
ovdumi: destul de frecventa e situatia in care intr-un triunghi se cunosc laturile si o inaltime si se cer distantele de la celelalte laturi la varfurile opuse acestora
gabriela68dobre: și asta e adevărat
albatran: salut !!!! nu e un rationament bun "O sa ne descurcam, mai ales ca subiectele o sa cuprinda doar materia din sem 1"
albatran: fiind materie mai putina insdeamna ca departajarea se va face pe mai multe probleme mai grele....vezi simularile de cl a 11 si a 12 pt BAC...ca idee
albatran: daca vor fi saunu mai usoare nu depinde insa numaide asta ci dece se doreste pt absolventi, ceea ceva depinde f mult de situatia economica si sociala a Romaniei pe urmatoarele luni, situatie care se poate schimba fff muklt; nu zic si cum , pt ca intram pe taramul supozitiilor
albatran: ce e "rau" e ca NU SE VOR DA SIMULARI , deci nu veti avea acel 'antrenament" cu emotia
gabriela68dobre: exact asta ziceam și eu, că gen dacă era toată materia nu aveau cum să pună foarte multe lucruri grele, dar dacă e numai sem 1 materia va fi mai puțină, iar la examene(din an în an) se crește nivelul de dificultate deci va fi nașpa...
Alte întrebări interesante