Limba română, întrebare adresată de Rebeca213, 8 ani în urmă

Imi poate face si mie cineva un text despre craciun ? sa fia mare .Va rog ,Multumesc!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de petcudenisa07
0

Răspuns:

Din toate sărbătorile ce ne sunt date, cea mai frumoasă pentru mine este şi va rămâne Crăciunul. Nu aştept nici o altă sărbătoare cu atâta bucurie, pentru că simt că aceasta este sărbătoarea familiei întregite şi a obiceiurilor din moşi strămoşi.

            In casă se simte miros de cozonaci şi prăjituri pe care le vom împărţi cu colindătorii, căci in Ajun de Crăciun casa ni se umple de colindători.

            Când sunetul colindelor se stinge şi noaptea coboară, aştept şi eu la fel ca toţi copiii din lume, ca pe drumul nins de lună să sosească şi la casa noastra Moş Căciun.

Bradul il aşteapta şi el, împodobit, plin de lumini şi de globuri sclipitoare. Pe masă, mama a pus trei lumânări şi le-a aprins. Lumina lor caldă ne învăluie şi în casă se aşterne liniştea.

Avem cu toţii răgaz să privim steluţele de gheaţă pe geam, să le topim şi să vedem prin ferestre luminile sărbătoresti aprinse pe străzi. Au părinţii răgaz să-mi spună poveşti despre cum petreceau ei Crăciunul când erau copii, iar mie îmi place aşa de mult să-i ascult...

Dar Crăciunul înseamnă pentru mine mai mult decat brazi împodobiti, lumânări aprinse, miros de cozonaci şi mere coapte. E o sărbătoare sfântă, căci în noaptea de Crăciun, Dumnezeu s-a născut ca om, in Betleem. În această seară, binecuvantarea sfântă se revarsă peste lume, iar îngerii cântă toţi cu bucurie

Crăciunul este cea mai specială sărbătoare din an, încărcat de numărase tradiții și obiceiuri, pe care oamenii încă le păstrează cu mult drag, răspândindu-le mai departe după generații. Un obicei românesc foarte răspândit este împodobirea bradului, acest arbore fiind integrat și în alte evenimente importante din viața unui om, precum căsătoria. Acesta este împodobit de obicei în familie, în Ajunul Crăciunului, cu beteală, globuri și diverse ornamente spectaculoase. În zilele dinainte de sărbătoare, o tradiție deosebită care se păstrează în regiunile românești este vestirea Nașterii Domnului prin colindarea caselor. Colindătorii mici și mari merg din casă, în casă să vină sărbătorii mari, printr-o serie de cântece frumoase, numite colinde. Gazdele îi răsplătesc pe colindători cu prăjituri, protocoale, nuci și bomboane. Așadar, sărbătoarea Crăciunului este încărcată de numărase obiceiuri și tradiții, care au scopul de a apropia oamenii în acest timp plin de bucurie și căldură.

Explicație:

Sper să te ajute


petcudenisa07: =)
petcudenisa07: mai aveam 1=)
petcudenisa07: am adăugat-o și pe aia
Rebeca213: zi te rog
Rebeca213: unde
petcudenisa07: la răspuns l-am editat
Rebeca213: am vazut
petcudenisa07: sper să te ajute
Rebeca213: Da foarte mult si imi place la nebunie
petcudenisa07: =)
Alte întrebări interesante