Limba română, întrebare adresată de Luna125, 9 ani în urmă

Imi poate scrie cineva un rezumat la textul MIHAI VITEAZUL de NICOLAE BALCESCU din manualul de clasa a 5 a? Dau coroana.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaelaloredana1
20
Dincolo de Olt, in Craiova a trait un barbat foarte chipes pe nume Mihai Viteazul. Acesta era o mandrie pentru țară. Alexandru -Voda a vrut sa il omoare pe Mihai V., dar el s-a prins de cursa care i se intinde. El s-a dus la Constantinopol unde a fost prins si bagat in puscarie spre a fi pus la caznă is apoi ucis. Alexandru i-a grabit moartea. Cand gadea a vrut sa il omoare a pus satarul jos si a fugit in multime spunand ca el nu il poate omorâ pe acest om. In final toata lumea se bucura ca mandria tarii Mihai V. este viu. Sper ca te-am ajutat. :3


Luna125: multumesc mult
mihaelaloredana1: coroana? :)))
Răspuns de sebymess1
11
In acel timp de chin si jale peste Olt in Craiova traia un om vestit,Banul Mihai.era iubit si apreciat de oameni datirita dreptatii si bunatatii sale.
In acel timp traia si crudul Alexandru Voda care era speriat ca Mihai va ajunge domnitor.Acesta il dorea sa-l prinda si sa-l aduca la Bucuresti ca sa-l omoare.
Mihai a aflat si a vrut sa fucga la Constantinopol,dar a fost prins de oamenii lui Alexandru Voda si inchis in puscarie la Bucuresti.
Moartea Banului Mihai a fost grabita ca oamenii care-l iubeau sa nu se revolte.
Multimea a pornit si ea spre locul osandei.
La locul osandei vine si gadea cu satarul,dar cand il vede pe Mihai arunca satarul,fuge in multime si striga "ca el nu indrazneste al ucide pe acest om".
Gloata a ramas miscata de acest eveniment.Ea credea ca Dumnezeu vrea pastrarea acestu-i om.

Luna125: sincer al tau e povestire dear si asta imi trebuie ms mult
sebymess1: cu placere
Alte întrebări interesante