Limba română, întrebare adresată de mătacucratima, 9 ani în urmă

Imi poate spune cineva povestirea cartii ,,13 la cina" de Agatha Christie?Cel mai important ar fi sa contina deznodamantul pentru ca fix asta nu gasesc pe internet.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de larisa306
1
“13 la cina” il prezinta pe micutul detectiv Poirot capturat de indicii false. Acesta se invarte intr-un cerc de actori, in care “vedeta” este Jane, o femeie extravaganta, care adora luxul, frumusetea si mai ales, spectacolul. Aflandu-se la o cina, aceasta dezvaluie planul prin care isi va ucide sotul daca acesta nu ii va acorda divortul, chiar il roaga pe Poirot sa vorbeasca cu sotul ei, pentru a il convinge. Detectivul vorbeste cu Lordul Edgware si afla ca acesta i-a acordat divortul sotiei sale. Putin mai tarziu, lordul este ucis.Indiciile sunt peste tot. Totul o incrimineaza pe Jane, dar totusi aceasta se afla la un dineu in momentul crimei. Minciuna sta in natura umana, iar in actori, nu prea trebuie sa te increzi. Cand este vorba de acestia, ei bine, totul se poate schimba. Certitudinile devin incertitudini, adevarul minciuna, iar alibiurile puse cap la cap devin dovezi.O carte plina de suspans si de crime, la baza carora stau povesti de dragoste…si de bani.

mătacucratima: Si eu am gasit rezumatele de pe internet,dar n-am gasit in niciunul deznodamantul si asta ma intereseaza cel mai mult
Alte întrebări interesante