Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

imi poate spune si mie cineva germinatia la fasole si germinatia la porumb va rog foarte mult este urgent !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
URGENT !!!!!!!!!!!!!!! URGENT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! URGENT CINE IMI DA RASPUNSUL PRIMUL LA INTREBARE II DAU 10 PUNCTE
VA ROG URGENT
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de socaiada
1
Etapele germinaţiei(la fasole)
– Îmbibarea (seminţele se îmbibă cu apă şi se umflă).
– Formarea plantulei (tegumentul crapă şi se deschide, iese rădăcinuţa care se orientează vertical în jos, rădăcina îşi formează perişori absorbanţi, se formează mici ramificaţii).
– Tulpina (după ieşirea rădăcinii, tulpiniţa creşte şi se orientează vertical în sus, se transformă în tulpină).
– Frunzuliţele (cotiledoanele uneori sunt scoase afară cu tulpiniţa apoi devin inutile şi cad, alteori rămân în sol, muguraşul embrionului formează primele frunze adevărate).

Seminţele de porumb germinează la 8-10°C. La temperaturi mai scăzute în sol, ca urmare a atacului ciupercilor saprofite boabele putrezesc. 58
Dacă umiditatea solului este suficientă pentru germinare, răsărirea porumbului are loc în 16-20 zile la temperaturi de 10-12oC, în 13-15 zile la temperaturi de 12-15oC, în 8-10 zile la temperaturi de 15-18oC şi în 5-6 zile la temperatura de 21oC.


Alte întrebări interesante