Istorie, întrebare adresată de Llliesselll, 8 ani în urmă

imi poate spune si mie cineva niste legende grecești?
Pleaseee
e urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de jane03
2
ceres si proserpina
ceres era zeita holdelor, zeita vegetatiei si a pamantului. ea avea o fiica foarte frumoasa numita proserpina. acesteia ii placea sa se plimbe pe campul inverzit si sa adune flori.
prefera sophranul . intr o primacara ceres este invitatat pe pamant la sarbatoarea zeitelor mame.
ceres coboara pe pamant cu fiica sag proserpima. atrsa sa peisanul incantator proserpina pleaca la plimbare cu prietenele ei. ele aduna flori insa proserpina se indeparteaza de acestea si la un moment dat pamantul se deschide ai isi face aparitia hades cu carul sau cu cai vineți.
legenda dafinului.
eros zeul iubirii este insultata de apollo care ii spune ca arcul si cu sagetile nu sunt niste jucarii de copii datorita infatisarii lui eros care era un mic cupidon. eros il tinteste pe apollo cu o sageata de iubire iar pe daphne cu o sageata de ura. apollo zeul ce vindeca rani incearca in nenumarate randuri sa o cucereasca pe frumoasa daphne dar nu reuseste. aceasta disperata merge la zeus pt al ruga sa o transforme intr.un laur( dafin) ca sa poata scapa de apollo. iar apolli ne mai avand ce face rupe o crenguta si si.o pune pe cap. si asa au ajuns coroanele de defin/laur sa incununeze fruntea celor ce isi slujesc patria.

Llliesselll: si o legendă mai scurtă nu sti?multumesc!
Llliesselll: tot grecească
jane03: si eu ce primesc?
Llliesselll: ma abonez la tine,iti dau coroana ce iti mai pot da?
jane03: coroana
jane03: Unul din cele mai cunoscut mituri din antichitate este cel al eroul atenian Tezeu şi al Minotaurului din Creta. Îndrăgostită de prinţul străin şi arătos proaspăt sosit, Ariadna (fiica regelui Minos şi sora vitregă a Minotaurului) îl ajută pe Tezeu să îl omoare pe monstru şi să iasă din labirintul încălcit, de rea faimă. Mai târziu, ea fuge de pe insula sa natală împreună cu Tezeu, lăsându-şi în urmă familia şi prietenii. De ce ? Pur şi simplu pentru că era îndrăgostită!
jane03: Tezeu o abandonează pe Ariadna pe insula Naxos şi navighează către casă sa, unde tatăl lui, Egeus, se va sinucide prin pricina neglijenţei fiului său.
jane03: Ea ajunge să se căsătorească cu Dionis, zeul vinului, fertilităţii şi extazului!
jane03: cea mai scurta pe care o stiu.
jane03: pupik:*
Alte întrebări interesante