Limba română, întrebare adresată de anonim34515, 8 ani în urmă

Îmi poate spune și mie definiția intersecției?❤️


anonim34515: Interjectiei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iulianstavila
1

Răspuns:

O intersecție este un nod rutier în care două sau mai multe drumuri se întretaie. O intersecție poate avea 3 căi - joncțiune în T , 4 căi - o răscruce de drumuri sau 5 căi ori mai multe. Deseori intersecțiile, cele mai circulate, sunt controlate de lumini de trafic, și poate exista un sens giratoriu.

interjecția este o parte de vorbire neflexibilă folosită de obicei exclamativ, care exprimă o senzație, un sentiment, o stare fizică sau sufletească, o manifestare de voință, un îndemn, o chemare etc. Se caracterizează în general prin lipsa conținutului noțional, și prin posibilitatea limitată de a se integra în propoziție.

Explicație:


anonim34515: Ms eu am scris interjecție,dar autocorectorul
iulianstavila: Nu-i pentru ce. Se mai intampla
Răspuns de ma2131659
0

intersecție sf [At: MELIK, G. 161 / V: (înv) ~iune (Pl: ~ni) / Pl: ~ii / E: fr intersection] 1 Loc unde se încrucișează două drumuri Si: întretăiere. 2 (Gmt) Punct comun a două drepte. 3 (Gmt) Mulțime a punctelor comune a două suprafețe sau a două volume. 4 (Mat) Totalitate a elementelor comune a două mulțimi.

Interjecția este o parte de vorbire neflexibilă care exprimă: o stare sufletească (ah!, vai!, uf!, oh!, aha-aha!), o poruncă sau un îndemn (hai, haide, haidem!, uite!, înainte!, liniște!), imitarea unor sunete sau zgomote din natură – onomatopee (buf! boc! trosc! zdup! cucurigu! miau! cirip-cirip!), un mod de adresare (bre, măi, adio!, noroc!, ia).

Alte întrebări interesante