Limba română, întrebare adresată de florinainol, 9 ani în urmă

imi puteti comenta citata: ,,La ce sint bune cartile? imi vine sa raspund: la totul si la nimic.poti trai foarte bine fara sa citesti .milioane de oameni n-au deschis niciodata o carte. a vrea sa le explici ce pierd e totuna cu a explica unui surd frumusetea muzicii lui mozart.'' 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rebeca28
18
cartile sunt foarte bune pentru trup si minte, ele iti inbunatatesc vocabularul si te ajuta sa inveti lucruri pe care pana acum poiate nu le stiai.cand citesti o carte te simti ca si cum te-ai desprins de lumea reala si ai intrat si tu in basm. nu numai ca ne ocupa timpul cu folos dar ne si ajuta sa intelegem diferenta dintre real si ireal !
Răspuns de EllaSGC
7
Cărţile sunt un ajutor în ceea ce priveşte ajutorul informaţional, însă, mai mult decât atât, ele reprezintă un domeniu sensibil şi plin de înţeles- asta pentru că au capacitatea şi puterea convingerii, a transmiterii mesajelor/sentimentelor. Acum, nu poţi afirma că nu sunt utile, cel mai probabil nu poţi fi de acord cu subiectul, acţiunea sau genul cărţii... însă ele există cu un scop şi pe parcurs, devin istoria unui popor, al unei literaturi şi al dezvoltării autorului/lectorului.
Alte întrebări interesante