Biologie, întrebare adresată de elenabuciu, 9 ani în urmă

Imi puteti da si mie curiozitati despre lup ? ( Despre sistemul muscular , osos , excretor,respirator,circulator organele de simt etc )

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandramihaela2001
3
Ştiaţi că… Lupul este mamiferul cu temperatura corporală cea mai ridicată?
Lupul este cea mai răspândită specie dintre mamiferele care trăiesc în prezent. Acest momifer era prezent în întreaga emisfera nordică, dar s-a adaptat la cele mai diferite condiţii de trai.
Lupul este cea mai mare specie din familia câinilor şi au fost exterminaţi din toate ţările europei centrale şi de nord în perioada secolului XIX şi al doilea război mondial.
Au mai rămas populaţii în Portugalia, Spania, Italia, Grecia şi Finlanda, deşi lupii au repopulat în mod natural multe părţi ale Europei.
Cele mai mari populaţii de lupi sunt întâlnite în Europa de est – România, Peninsula Balcanică şi Polonia.
Este un animal robust şi suplu, lung de cam 1,5 m, la care se adaugă o coadă de până la cca 0,8 m. Greutatea este variabilă, de obicei între 30 şi 50 kg, dar depăşind în unele cazuri 70 kg.
Are blana este de o culoare brun-cenuşie cu variaţii multiple, alcătuită din două rânduri de peri: unul foarte des, lânos, lângă piele, de culoare gălbui-cenuşie şi un al doilea, mai lung, numit spic, având vârful negru. Temperatura corpului acestui animal este constanta de 40,7 grade Celsius.
Năpârlind în general toamna în zonele temperate, lupul are o “haină” de vară, mai închisă şi alta de iarnă, mai deschisă.

elenabuciu: Multumesc
alexandramihaela2001: cu placere
Alte întrebări interesante