Limba română, întrebare adresată de dianaantoniamoc, 9 ani în urmă

Imi puteti da si mie niste idei cu care sa incep pt a argumenta ca poezia fior de nicolae labis este opera lirica . Nu-mi trebuie cine stie ce . Doar tema poeziei si un exemplu de figura de stil comentata ca ma descurc eu cu celelalte . Multumesc anticipat !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Orice argumentare de opera incepe cu definitia de care banuiesc ca o cunosti(Genul liric cuprinde totalitatea operelor in care sentimentele,gandurile si ideile eului liric sunt exprimate in mod direct printr-un limbaj expresiv care favorizeaza prezenta figurilor de stil...asta e definitia pe care eu am invat-o dar mai e si cea clasica :Genul liric cuprinde totalitatea operelor in care predomina subiectivitatea si exprimarea directa a sinelui)
Sfatul meu e sa spui toate trasaturile si dupa le se iei pe fiecare si sa dai exemple.
Referitor la tema,cred ca este nelinistea fiintei care nu gaseste nici un raspuns,fiorul care ii macina sufletul.Sigur nu mai stiu,vezi si tu daca coincide cu textul.
La figura de stil,eu am sa iau epitetul 'stea fulgerata'.Poti spune ceva de genul: "Secventa(scrii secventa),prin expresivul epitet,contribuie semnificativ la o descriere conotativa o incertitudinii care ii ajunge eului liric in suflet si i-l sfarama(sau geva de genul:))) si sugereaza discret un 'peisaj' nocturn la care eul poetic reactioneaza infricosat(sau gasesti tu alt cuvant sa se potriveasca mai bine in context)
Sper ca am reusit sa te ajut!Scuza-mi eventualele greseli.Daca mai ai orice alta intrebare,nu ezita sa mi-o adresezi!
Alte întrebări interesante