Imi puteti da si mie un exemplu in legatura cu formula ceasta si daca se poate sa imi explicati si de ce:
(a+b+c)²=a²+b²+c²+2ab+2bc+2ca
1 a) (x+y+2)²
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
(a+b+c)^2=(a+b+c)(a+b+c)= a*a+a*b+a*c+b*a+b*b+b*c+c*a+c*b+c*c=
=a^2+ab+ac+ab+b^2+bc+ac+bc+c^2=a^2+b^2+c^2+2ab+2ac+2bc
(x+y+2)^2=x^2+y^2+2^2+2xy+2y*2+2x*2=x^2+y^2+4+2xy+4y+4x
=a^2+ab+ac+ab+b^2+bc+ac+bc+c^2=a^2+b^2+c^2+2ab+2ac+2bc
(x+y+2)^2=x^2+y^2+2^2+2xy+2y*2+2x*2=x^2+y^2+4+2xy+4y+4x
Cosmin240:
Multumesc de ajutor !
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă