Limba română, întrebare adresată de darius3520, 8 ani în urmă

imi puteti face in referat despre bovine si cresterea bovinelot in romania

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

Răspuns:

IMPORTANŢA CREŞTERII BOVINELOR:

In ceea ce priveşte bovinele, acestea reprezintă, fără îndoială, una din cele mai importante specii, in cadrul animalelor de fermă. Acestea sunt principalele furnizoare de lapte, un produs alimentar de primă necesitate.

Laptele si produsele rezultate prin prelucrarea lui : lapte fermentat, brânzeturi, unt etc., provin în proporţie de 90-95 % din creşterea bovinelor.

Pe lângă lapte, carnea de bovine are o pondere destul de ridicată (cca. 35–40 %) din consumul total de carne al populaţiei în ţara noastră.

BOVINE – RASE RASE LOCALE-RASE DE LAPTE

Rasa balţata cu negru romanească, a fost importată din vestul Europei (Danemarca, Olanda, Germania), obţinuta in ultimii 20-25 ani prin absorţie cu rasele locale sau ameliorate (Siemmental, Brună). Este crescută in Muntenia, Moldova si Ardeal. Vaca are o greutate de 550-600 kg, iar taurul 900 kg. Viţeii la naştere cântaresc 25-30 kg. Asigură o producţie de lapte anual de 4000-5000 l cu un procent de grăsime de 3,8-4% este o rasă mixtă, dar ca si Bălţata românească, se pretează bine la ingrăşare.

SPER CĂ AM FOST DE AJUTOR!

Alte întrebări interesante