Limba română, întrebare adresată de zsradu, 9 ani în urmă

Imi puteti face o compunere in care sa prezentati descrierea satului Humulesti din Amintiri din copilarie de Ion Creanga, volumul 4? Doar ce scrie despre sat in ultimul volum al Amintiri din copilarie dar mai pe larg.


nicusormadalin: Piscuta dupa ma ajuti si pe mine?
nicusormadalin: pisicuta ma ajuti si pe mine?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pisicuta12398
38
Autorul are o impresie deosebita despre locuita lui si nu dorest sa il paraseasca El spune de ce ii place locul in care s-a nascut,in Humulesti.Acestea sunt catava exemple extrase din text despre faptul ca ii indragea pe oamenii locului:"Dragi-mi erau mama si tata,fratii si surorile si baietii satului". El indrageste sarbatorile,un alt motiv pentru care nu vrea sa plece:"Asemenea, dragi-mi erau şezătorile, clăcile, horele şi toate petrecerile din sat, la care luam parte cu cea mai mare însufleţire! De piatră de-ai fi fost, şi nu se putea să nu-ţi salte inima de bucurie când auzeai, uneori în puterea nopţii, pe Mihai scripcarul din Humuleşti umblând tot satul câte c-o droaie de flăcăi după dânsul şi cântând.
El desi iubea locul de bastna a trebuit sa il paraseasca pentru a merge la Socola.
Răspuns de Utilizator anonim
36
Plecarea lui Nica la seminar ii provoaca acestuia o tristete nemarginita.Nu poate concepe despartirea de satul lui unde a facut atatea nazbatii ,locul cel mai drag lui.El paraseste taramul copilariei sale, pe Ozana cea frumos curgatoare,scaldatul din timpul verii,saniusul din timpul verii.Satul natal a fost pentru autor oaza lui de liniste ,domeniul care i-a facut copilaria frumoasa.Isi descrie satul ca pe o veche asezare de razesi, cu oameni gospodari .Satul este asezat la poalele muntilor langa rau unde el mergea cu prietenii sai la scaldat.creanga in fiecare capitol la inceput si sfarsit aduce vorba despre frumusetile satului sau , fapt care dovedeste cat de atasat era de locul natal.Satul moldovenesc constitue pentru Creanga viata lui din punct de vedere spiritual si material .

zsradu: Multumesc foarte mult, domn moderator!
Utilizator anonim: cu placere
Alte întrebări interesante