Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Imi puteti face si mie un rezumat scurt a acestei lectii petru a putea invata,nu foarte lung! Informatiile importante si maj scurte! Va rog tare mult! As vrea sa iu un 10 va roggg! Urgent

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EmaLove
4
La sfarsitul secolului al 14-lea s-au confruntat Tarile Romane cupericolul Otoman. Domnitorii romani au incercat sa mentina autonomia tarii. Mircea cel batran a fost primul care s-a confruntat cu pericolul Otoman intre anii 1386 si 1418. Imparatul Otoman, dupa ce sultanul Baiazid a fost luat prizionier, Mircea l-a sustin pe Mustafa.

Răspuns de littlefox
3
La sfarsitul secolului al 14-lea Tarile Romane s-au confruntat cu Imperiul Otoman deoarece domnitorii romani doreau sa mentina autonomia si religia tarii.
Primul conducator care s-a confruntat cu otomanii a fost Mircea cel Batran,prin lupta de la Rovine din 1394/1395 cu imparatul Baiazid I.
Urmatorul conducator al Imperiului Otoman,Mehmet I cucereste Dobrogea in 1417.
Voievodul Transilvaniei,Iancu de la Hunedoara conduce campanii impotriva otomanilor,printre care si campania cea lunga 1443-1444.Vlad Tepes conduce si el o campanie impotriva acestora,pe care o si castiga in urma atacului de noapte din tabara sultanului.
Stefan cel Mare reuseste sa opreasca invazia otomanilor si astfel tara isi pastreaza suveranitatea si organizarea statala,insa sunt nevoiti sa plateasca tribut otomanilor in schimbul acesteia.


littlefox: Sigur :) Nu ai pentru ce!
Alte întrebări interesante