Limba română, întrebare adresată de rarespopa53, 8 ani în urmă

Îmi puteți face un rezumat al aceste i cărți? unul mai lung dacă se poate,dau coronița dacă este rezumatul ACESTEI cărți nu al volumului 2 sau 3​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madaapr6
2

Cum sa faci sa nu citesti

de Tommy Greenwald

Charlie Joe Jackson uraste sa citeasca din cauza faptului ca, la una din aniversarile lui primise carti in loc de jucarii.

Doua citate din carte:

”Mă numesc Charlie Joe Jackson și urăsc să citesc. Dacă citiți cartea asta, înseamnă că și voi urâți să citiți. De fapt, sunt sigur că faceți tot ce puteți ca să evitați cititul, iar faptul că acum țineți în mână o carte e destul de șocant. Știu exact ce simțiți: și eu sunt ca voi. Nu uitați: nu sunteți singuri. O să trecem prin asta împreună.”

” Dacă cineva – să zicem, un părinte – țipă la voi pentru că nu citiți, arătați-i că citiți, de fapt, multe lucruri.

1. Saituri.

2. Mesaje.

3. SMS-uri.

4. Instrucțiuni de la jocurile video.

5. Scoruri de la meciuri.

6. Meniuri.

7. Ghiduri TV.

8. Ce scrie pe cutiile de cereale.

9. Ce scrie pe tricouri.

10. Ofertele de la supermarket.

11. Semnele de circulație.”

La gimnaziu, in schimb, enevoit sa citeasca, dar gaseste o solutie; daca el ii cumpara o inghetata colegului sau Timmy, acesta citea cartile pentru Charlie, pana cand parintii acestora descopera afacerea, copiii fiind nevoiti sa o incheie.

Eseul final se apropie, iar Charlie e foarte ingrijorat, dar gaseste, din nou, o solutie sau tema textului; grupurile formate la scoale sau ''bisericutele''.

O convinge pe fata de care ii place, Hannah, sa fie prietena lui Jake, iar acesta citeste cartile pentru eseu, dand o impresie excelenta profesorilor cu eseul sau.

Dar, la balul de final de an se intampla inevitabilul; Jake spune adevarul in legatura cu eseul lui Charlie, iar acesta e pedepsit, fiind obligat sa scrie o carte, adica tocmai cartea pe care am citit-o.

Sper ca te-am ajutat!

Alte întrebări interesante