Limba română, întrebare adresată de edybff, 9 ani în urmă

Imi puteti povesti un film?Va rog e urgent!PLS!Dau puncte,multumiri si coroana.Cel putin o pagina de dictando mic.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ioana2123
1
Ce film?
Oricare?

Titanic este un film american epic din 1997 de gen romance și dezastru regizat, scris, co-produs și co-editat deJames Cameron. O relatare fictivă a scufundării navei RMS Titanic, are în rolurile principale pe Leonardo DiCaprioîn rolul lui Jack Dawson și pe Kate Winslet în rolul lui Rose DeWitt Bukater, membrii a două clase sociale diferite care se îndrăgostesc la bordul navei în timpul fatalei călătorii inaugurale. Deși rolurile principale și povestea de dragoste sunt fictive, unele personaje sunt bazate pe figuri istorice. Gloria Stuart joaca rolul lui Rose bătrână iar Billy Zane joacă rolul lui Caledon Hockley, logodnicul tinerei Rose. Cameron a văzut povestea de dragoste ca o modalitate de a lega audiența de tragedia navei.

Producția filmului a început în 1995, când Cameron a realizat filmări ale epavei Titanicului. Scenele moderne au fost turnate la bordul navei Akademik Mstislav Keldysh, pe care Cameron a folosit-o ca bază în timpul filmării scenelor cu epava. O reconstrucție a Titanicului a fost ridicată la Plajas de Rosarito, Baja California iar modele la scară și imagini realizate pe computer au fost folosite pentru a reproduce scufundarea. Filmul a fost parțial finantat de Paramount Pictures si 20th Century Fox și, la vremea respectivă, era cel mai scump film din istorie, cu un buget aproximat de 200 de milioane de dolari.

Filmul era inițial programat pentru lansare pe 2 iulie, 1997 dar întârzierile de post-producție au amânat lansarea pentru 19 decembrie, 1997. Titanic a devenit un enorm succes financiar și critic. A fost nominalizat pentru paisprezece premii Oscar, câștigând unsprezece trofee, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun regizor. A devenit filmul cu cele mai bune încasări ale tuturor timpurilor, cu încasări de peste 1,8 miliarde de dolari la nivel mondial - primul film care să aibă încasări de peste un miliard de dolari - și și-a păstrat acest titlu timp de doisprezece ani când a fost depășit de următorul film al lui Cameron, Avatar. Titanic a fost clasat pe locul 6 de către Institutul American de Film în Top 10 cele mai bune filme epice. Filmul este programat pentru relansare în format 3D în anul 2012.


edybff: imi trebuie doar povestirea intamplarii nu cu 3D,nu stiu cati bani
edybff: sau despre productie
edybff: e de pe net nu?
Ioana2123: Am facut si eu in sem. 1 si o luasem de pe net
edybff: la mine comenteaza profa
Alte întrebări interesante