Biologie, întrebare adresată de transformice1234, 8 ani în urmă

Imi puteti spune care sunt componentele celulei procariote si ce rol are celula procariota?
VA ROG E URGENT TARE EXTREM DE URGENT VA ROG RASPUNDETI ACUM PLZZZZ DAU COROANA E URGENT!!!!!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ainatar
1

Rolul-Studiul bacteriilor a dus la descoperirea transferului orizontal al genei , descris în Japonia în 1959. Acest proces este larg răspândit printre prokaryotes, precum și în unele eucariote. Descoperirea transferului orizontal al genei în procariote a făcut necesară o privire diferită asupra evoluției vieții. Anterior, teoria evoluționistă sa bazat pe faptul că speciile nu pot schimba informații genetice. Procariotele pot face schimb de gene direct ( conjugare , transformare ) și, de asemenea, cu ajutorul virușilor - bacteriofagi ( transducție ).

Caracteristicile caracteristice ale procariotelor:

lipsa unui kernel bine definit;

prezența flagelui , a plasmidelor și a vacuolelor de gaze ;

prezența structurilor în care apare fotosinteza ;

formele de reproducere: metoda asexuală, există un proces pseudo-sexual (în urma căruia există doar un schimb de informații genetice, fără a crește numărul de celule);

mărimea ribozomului este 70S (în funcție de coeficientul de sedimentare, există și alte tipuri de ribozomi, precum și subparticulele și biopolimerii care alcătuiesc ribozomii );

Molecula de ADN este pusă sub forma unei bucle, este complexată de unele proteine ​​histone, formând un nucleoid . Majoritatea ADN-ului (95%) este transcris activ în orice moment .

Structura unei celule procariote tipice: capsule , ale peretelui celular , plasmalemei , citoplasmei , ribozomi , plasmidic , băut , flagel , nucleoid .


Sper ca te-am ajutat

Alte întrebări interesante