imi puteti spune cum s-a ajuns din ecuatia care am notat-o cu 1 la ecuatia care am notat-o cu 2 va rog ?
Anexe:
![](https://ro-static.z-dn.net/files/d2c/0342f2906b0e5c5a08e2c7fcc1b84649.png)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Avem formula:
, vei avea:
. Desfaci parantezele mici- cand ai "-" in fata parantezei schimbi semnul termanilor din paranteza si obtii:
][/tex]≤0, poti sa pui paranteze mici in locul celor mari pt. ca sunt singurele, reduci in prima paranteza -1+1=0 , in a doua 1-1=2 si obti:
≤0
De la inceput trebuia pusa conditia x≥0,pentu ca radicalul nu se poate extrage din numere negative, ca urmare a doua paranteza este pozitiva pentr ca 2 la putere pozitiva este mai mare ca 1, atunci produsul e negativ daca prima paranteza e negativa:
≤0 , deci
⇒x≤√x, ambi membri sunt pozitivi, putem ridica la patrat(alt fel nu daca sunt negativi, sau cel putin unu, avem
, trecem x in staga si avem:
≤0, inecuatie de gradul II, dar putemsa o rezolvam si asa: x(x-1)≤0, cum x≥0 trebuie ca x-1≤0, deci x≤1, intrsectat cu x≥0 btinem solutia x∈[0; 1]
De la inceput trebuia pusa conditia x≥0,pentu ca radicalul nu se poate extrage din numere negative, ca urmare a doua paranteza este pozitiva pentr ca 2 la putere pozitiva este mai mare ca 1, atunci produsul e negativ daca prima paranteza e negativa:
c04f:
se sterge [tex] nu stiu cum a aparut ,mai apare a cu semnul ^ deasupra si se pune < si =, si Acu ^sus se sterge.
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă