Istorie, întrebare adresată de andreimihalas, 8 ani în urmă

Imi puteti spune cum s-a creat al doilea razboi mondial?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mironariana123ow65yc
1
cateva cauze ale razboiului sunt:
1. germania nu era de acord cu conditiile impuse de tratatul de la versailles. conditii cum ar fi: armata tarii avea maxim 150.000 de efective, zona tarii pe unde putea armata germana sa invadeze franta a fost demilitarizata, nu aveau voie sa imvesteasca bani in bugetul armatei.
2. fascismul care se dezvolta foarte mult in italia. si nazismul este foarte aproape de fascismul condus de benito mussolini care vroia sa creeze un al doilea imperiu roman.
3.rasismul fata de evrei. punctul culminant se la inceputul razboiului ii cand hitelr a invadat polonia si a executat evreii. de la acest punct se stia ca evreii si alte rase considerate de germani inferioare din tari care au ajuns supuse sau aliate germaniei aveau sa sufere foarte mult.
4. comunismul. atunci cand revolutia bolsevica a izbucnit in rusia germanilor le era frica sa nu apara comunismul in propria tara. totusi dupa pactul lui molotov in care germania si rusia s-au aliat impotriva poloniei nu a mai fost valabil deoarece hitler a pornit cea mai mare operatiune militara cu cele mai multe efective, un milion de soldati s-au alaturat operatiunii barbarosa. totusi parea ca hitler va castiga dar iarna a venit si stalin a dus trupe speciale antrenate sa lupte in temperaturi minime si armata germaniei era slab dotata, neavand mancare si haine pentru iarna. asa germania a pierdut in fata rusiei.
sper ca te-am ajutat
Alte întrebări interesante