Limba română, întrebare adresată de andreii, 9 ani în urmă

Imi puteti spune o povestire SF (stintifico fantastic) dar nu copiate de pe intrenet. :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicolaemihaela1
2
Sindromul chiulangiului

         Stimati telespectatori, astazi o sa va supunem atentiei o boala destul de grava, de fapt un sindrom ce a aparut odata cu infiintarea primei scoli: sindromul chiulangiului.
         Chiulangiul in scoala este  un elev fantoma, deoarece apare si dispare. Printre alte cauze e aceea ca are corpul format din particule incarcate cu electricitate de acelasi semn cu scoala, de aceea se simte respins de scoala cu o forta invers proportionala cu patratul distantei la care se afla la ora "h".
         Pornind spre scoala, el aplica zicala populara: "Am plecat dupa serviciu, da Doamne sa nu gasesc!" El face pasii din ce in ce mai mici, ca termenii unei progresii aritmetice descrescatoare. In cele din urma bate pasul pe loc, astfel incat suma pasilor facuti sa fie mai mica decat distanta pana la scoala.
         Chiulangiul la matematici e plin de umor, incat isi trage chiulul si lui insusi, deoarece tot timpul cat chiuleste, de matematici tot nu scapa. Astfel:
 - CALCULEAZA cate minute mai are de stat in retragere strategica pe pozitie arici, conform planului stabilit;
- SOCOTESTE timpul probabil de maine la ora urmatoare, cand va da ochii cu profesorul;
- MASOARA de cate ori va trebui sa deschida "papagalul": ca sa ciuguleasca un cinci fara un sfert;
- AMPLIFICA sentimentele de umanitate ale profesorului scotand media aritmetica de cinci prin TRECERE LA EXTREMA LIMITA;
- SIMPLIFICA ghinioanele de a nu fi ascultat tocmai atunci cand a invatat cate ceva.
         Cand chiulangiul isi scrie tema la matematici, el devine un fenomen neobisnuit , ca o eclipsa de soare, iar cand nu si-o scrie, nu mai surprinde pe nimeni, ca ziu si noaptea.
         La lucrarea de control, chiulangiul se hraneste cu fituici, iar la oral, cu "souffle" din banca.
       Dupa o fierbere la temperatura inalta in luna lui cuptor, e trantit spre toamna , cand stiti ca se numara bobocii, mirandu-se ca nu e promovat cu astfel de lucrare:
       "Principul lui Arhimede era un general roman care a trait dupa caderea Romei sub turci. Deoarece era principe, dupa cum si numele il arata, era in vizita la alti generali.
         Intr-o zi, tocmai implinea 80 de ani, asa ca a venit pe la el ca sa-l felicite generalul Evrica Marcelus, cu care se jucase de-a cercurile in nisip si l-a rugat ca sa il astepte in sufragerie, iar el a intrat in baie ca sa se spele.
         Cand a iesit din baie a calcat pe o bucata de sapun Elida si a alunecat, cazand in baie cu capul in jos. Vazand ca e gata sa se inece, el a scos capul din apa si a cerut ajutor musafirului sau:
         -Evrica, Evrica, da-mi un punct fix ca sa ies din apa! Atunci Evrica Marcelus i-a adus o parghie de care Arhimede s-a sprijinit si a iesit din baie...
         Atunci a zis el: Daca un corp care face baie se sprijina pe fundul apei cu o parghie, nu se scufunda ci pluteste, iar daca nu se sprijina se ineaca chiar si la mal."
        
Deoarece a fost lasat sa se solidifice in aceeiasi clasa, a scris pe o lucrare o cugetare:
         "- Am aflat de la tocilarul clasei ca unul Newton , ar fi descoperit de ce cad corpurile. Mai bine ar fi descoperit de ce cad la examene baietii destepti ca mine!"
Alte întrebări interesante