Fizică, întrebare adresată de manuelasandru, 9 ani în urmă

imi puteti spune si mie cate ceva despre anders celsius?????? P.S. va rog sa imi spuneti si ce a inventat si ce carti a scris ???? Multumesc pentru ajutor!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Luiza310
2
A scris:Nova methodus distantiam solis a terra determinandi - (1730)Recueil de 316 observations d'aurores boréales - (1716-1732)Observationes pro figura telluris determinanda in Gallia habitse - (1738).Arithmetics for the Swedish Youth - (1742) 
A Inventat: Centigradul sau unitatea Celsius. 
Răspuns de danamocanu71
2
Anders Celsius[1701-1744];
Astronom si fizician suedez ,membru al Academiei de Stiinte din Stockholm este cunoscut pentru scara termometrica care-i poarta numele.
Celsius si-a publicat scara gradata in lucrarea ,,Observatii asupra a doua scari gradate pe acelasi termometru''[1872]. In acelasi an a prezentat lucrarea si in fata membrilor Academiei Suedeze de Stiinte. In scara sa initiala punctul de topire al ghetii era notat cu 100 ,iar cel de fierbere al apei cu 0. Aceasta scara gradata a fost rasturnata ulterior de discipolul sau ,Martin Stromer ,capatand forma pe care o cunostem astazi.
Celsius a participat in 1736 la expeditia din Laponia care avea drept scop masurarea arcului meridianului ,pentru a se pune capat disputei cu privire la forma Pamantului. A observat aurora boreala si a descoperit relatia dintre miscarea acului magnetic si aurora boreala. Si-a dobandit numele stiintific prin masurarea stralucirii relative a stelelor.
Alte întrebări interesante