Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

imi puteti spune si mie o compunere cu titlul "strada nu e loc de joaca?''

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dariutzzzza1
5


Strada nu este un loc de joaca


Multi copiii gasesc strada ca pe un loc de joaca.Acest lucru nu este bine deloc.Multe accidente s-au facut din aceasta cauza.Nimanui (sofer) nu i-ar convenii sa vada un baiat cu mingea in mijlocul drumului.Are noroc soferul doar daca pune frana.Nici unui sofer nu ii convine când vede copiii ca se joaca gus si el atunci traverseaza.Multi copii fac acest lucru si SE PRODUC ACCIDENTE in care tot soferii au vina.


Răspuns de crinairin
8
                                                 Strada nu e loc de joaca
 
  Orasul e plin de strazi pavate si-mprejmuite de flori si copaci.Pasarile zburda voioase printre ramuri si flori,iar oamenii trec printr-o forfota continua;unii mult prea grabiti,altii pasind alene pe trotuar,admirand peisajul invaluiti de umbra arborilor.
  Cu toate ca te imbie sa petreci o seara placuta de joaca pe strada,totusi,aceasta nu-i ideala,fiind plina de pericole.Forfota nu-ti lasa nici un metru pentru a te putea destinde.Oamenii cara bagaje si uneori sunt neglijenti,alteori cate un individ aparand de nicaieri,incearca sa fure ceva si-apoi masinile cu al lor zgomot si cu a lor poluare iti dau fiori.
  Strada e doar locul pe care poti pasi uneori in siguranta,dar si de intamplari neprevazute.Seara devine pustie ,odihnindu-se dupa pasii oamenilor ce-o batatoresc .Totusi ea ii indruma pe copii spre spatiile special amenajate de joaca.
  Strada,o strada!Daca n-ai exista,haosul ar domina in oras.Acolo unde-i o straduta,acolo e un copac,o floare si-un parc pentru copii.
 Ea e doar trecerea sigurantei  pe drumuri,prea pline de utilaje si oameni.
Alte întrebări interesante