Limba română, întrebare adresată de nutudorinel, 9 ani în urmă

imi spuneti si mie o compunere de 10-15 randuri in care sa argumentezi ca fragmentul GREUCENU face parte dintr-un basm popular

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariascoala
4
Basmul popular este o narațiune in proza de mare întindere unde întâmplările reale se împletesc cu cele fantastice fiind savarsite de personaje cu puteri supra-naturale, forțele binelui si ale raului care se lupta, binele ieșind învingător. "Greuceanu" este un basm popular deoarece el îndeplinește toate caracteristicile unui basm popular si anume: 1. Acțiunea se petrece pe doua taramuri adica tărâmul acesta, cel al oamenilor si tărâmul celălalt, cel fantastic al balaurilor si monstrilor. 2. Personajul principal este înzestrat cu Calități exceptionale (putere, frumusete fizica, spirit de dreptate, inteligenta, etc.) 3. Apar metamorfozele (schimbarea personajului in animal sau monstru) 4. Apar formulele initiale (a fost odata ca niciodată) 5. Apar formulele finale (si am încălecat pe-o sa si v-am spus povestea asa) 6. Apar obiecte magice. 7. Apar numere magice. 8. Eroul trece prin mai multe probe care il maturizează. Si de aceea "Greuceanu" este un basm popular. SPER SA TE FI AJUTAT!!

nutudorinel: ,ms
dariascoala: Cu placere
dariascoala: Imi dai te rog coronita?
dariascoala: Stii cum se da coronita?
nutudorinel: nu
dariascoala: Lângă răspunsul meu trebuie sa iti apara un dreptunghi galben pe care scrie: "Marchează ca cel mai bun răspuns" tu trebuie doar sa apeși pe el. S-ar putea sa mai dureze vreo maxim 10 minute pana iti apare.
nutudorinel: bn
nutudorinel: :-*
nutudorinel: jxcj
dariascoala: Coronita???
Alte întrebări interesante