Limba română, întrebare adresată de rzvionut749, 9 ani în urmă

Imi spuneti si mie va rog repede rezumatul la MIZERABILII de Victor Hugo !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnaCh
7

Rezumatul unui text este foarte util, fie că vorbim despre activitate academică sau despre o activitate de zi cu zi, prin urmare este important să înțelegem cum se face.

Așadar, atunci când ne gândim la rezumat e important să înțelegem că acesta reprezintă redarea pe scurt a unui text, fie pe cale scrisă sau orală. În rezumat vom include doar ideile principale ale acțiunii.

De exemplu, pentru „Mizerabilii” de Victor Hugo, un rezumat ar începe în felul următor:

Jean Valjean, un condamnat, a fost eliberat dintr-o închisoare franceză după ce a ispășit nouăsprezece ani pentru furtul unei pâini și pentru încercări ulterioare de a evada din acea închisoare. Când Valjean a ajuns în orașul Digne, nimeni nu a fost dispus să-i ofere un adăpost din cauza faptului că era un fost condamnat. Disperat, Valjean a ajuns la ușa lui Myriel, episcop de Digne. Myriel îl tratează pe Valjean cu bunătate, iar Valjean l-a „răsplătit” pe episcop furându-i argintăria. Când poliția l-a arestat pe Valjean, Myriel l-a acoperit, susținând că argintăria fusese un cadou. Autoritățile l-au eliberat pe Valjean, iar Myriel l-a determinat să promită că va deveni un om cinstit. Dornic să-și îndeplinească promisiunea, Valjean și-a mascat identitatea și s-a dus în orașul Montreuil-sur-mer. Sub numele presupus de Madeleine, Valjean a inventat un proces de fabricație ingenios care a adus prosperitate orașului. În cele din urmă a devenit primarul orașului.

  • Pentru a reuși să faci rezumatul unui text lung, cel mai indicat este ca pe măsură ce îl parcurgi, să extragi ideile principale din el.

Pe scurt, regulile unui rezumat sunt: https://brainly.ro/tema/300518?referrer=searchResults

#SPJ2

Alte întrebări interesante