Limba română, întrebare adresată de linalica, 8 ani în urmă

imi tebuie o compunere cu titlu sunt un copil fericit

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Chris02Junior
13
           Sunt un copil fericit
          ------------------------------
  Ma uitam mai zilele trecute la televizor la un film documentar despre viata grea a multor copii din mai multe tari africane.
  Erau foarte slabi din cauza lipsei de alimente. Multi erau bolnavi si multi au murit din lipsa de medicamente si ingrijire medicala. Nici apa nu aveau suficienta pentru consum si pentru celelalte nevoi menajere. Mamele spalau putinele rufe pe care le aveau intr-un rau cu apa destul de murdara.
  Uitandu-ma la acest documentar, mi-am dat seama ca eu sunt intr-adevar un copil fericit: am tot ce-mi trebuie, hrana bogata in vitamine, apa curenta, calda si rece, acces la ingrijire medicala, acces la educatie in scoli cu profesori bine pregatiti si multe, multe altele, ca sa nu mai spun de jucarii, smarttelefon, Ipad, calculator si cate si mai cate, care, pana sa vad acest documentar mi se parea firesc, natural, sa le am.
  Mi-am dat seama ca nu este chiar asa si pentru asta le multumesc in primul rand parintilor mei care au depus toate eforturile ca sa nu-mi lipseasca mie nimic.
  Am sa trimit prin organizatiile de ajutor pentru copiii din africa tot ce nu mai folosesc eu: imbracaminte, pantofi, jucarii, s.a.
  Sunt fericit cu ce am si nu-mi doresc mai mult.
Alte întrebări interesante