Engleza, întrebare adresată de denismarian469, 8 ani în urmă

imi traduceti si mie textul the enemy within de la a la c?dau coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sellene
4
a) Ce este o alergie?
Alergia este o reactie nefolositoare a sistemului imunitar, aceasta reactie fiind declansata de anumite lucruri care ar trebui sa fie inofensive, spre exemplu, polenul sau arahidele.

b) Sistemul tau imunitar protejeaza corpul de pericole din exterior- micro organisme, asemenea virusurilor si bacteriilor. Acesta "inregistreaza" micro organismele si trimite anticorpi, pentru a omori micro organismele. Daca sistemul imunutar se va mai confrunta cu aceleasi micro organisme, va sti ce anticorpi sa secrete. Cu o alergie, sistemul imunitar formeaza anticorpi pentru substante inofensive, deoarece, le confunda cu micro organismele periculoase.

c) uneori, poti sa mananci sau sa mirosi ceva ani intregi, ca mai apoi, sa devi alergic. Prima data cand sistemul tau imunitar recunoaste un alergen, secreta un anticorp numit imunoglobulina E sau IgE. Imunoglobulina IgE se ataseaza de anumite celule (mastocite), aflate in nas, in gura, gat si tractul intestinal. Cand corpul va fi expus din nou unui alergen, IgE-ul ataca intrusii si ii distruge. Cand se intampla asta, suprafata mastocitelor se rupe si histamina este eliberata in corp.
Alte întrebări interesante