Engleza, întrebare adresată de trandafir56, 8 ani în urmă

Imi traduceti va rog cele doua texte
URGENT!!
Fara google translate

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IrinaIgp
1
vai de capul meu ce mult .
/////

Despre autorul cartii

John Buchan(1875-1940) a fost unul dintre cei mai buni scriitori de aventura din Marea Britanie. Asa ca au fost facute trei versiuni de film pe baza "The thirtynine steps" (39 de pasi) si foarte multe emisiuni la Tv pe baza caracterelor.
In "The thirty-nine steps" este vorba despre urmarirea unui om - inocentul Richard Hannay. In primul capitol un vecin de-al lui Hannay, i-a spus lui Hannay o poveste complicata despre niste arheologi germani care urmareau sa asasineze un diplomat European in London. Hannay l-a lasat pe Scudder sa se ascunda in casa lui. Dupa o zi Hannay s-a intors acasa si l-a gasit pe Scudder mort cu un cutit infipt in inima.

/////

Omul cu laptele a renuntat la rutele lui.

Intr-o zi m-am asezat si m-am simtit foarte bolnav.
Germanii ma vor omorî si pe mine, m-am gandit. Ei stiu ca Scudder a stat in casa mea si vor crede ca mi-a spus toate planurile lor. Politia va crede ca eu l-am omorat. O sa plec pentru cateva saptamani. Apoi ma voi intoarce in London si ma voi duce direct la politie.


Am crezut ca Scotia este cel mai sigur loc. As putea prinde trenul din aceasta dimineata. Dar cum voi iesi din casa neobservat?

Apoi deodata mi-a venit o idee. Omul cu laptele trece in fiecare dimineata. M-am gandit sa imi imprumute palaria, halatul si o sticla de lapte. Apoi as putea pleca din cladire deghizat in omul cu laptele. Am adunat niste bani si niste haine curate si m-am culcat pentru cateva ore.

Erau 20 spre 7 minute si omul cu laptele intarzia. Dintr-o data aud un zgomot ca al sticlelor de lapte pe scari si deschid usa.
- Hai inauntru, am zis. Vreau sa vorbesc cu tine.
El a intrat inauntru si am inchis usa.
- Asculta as vrea sa ma ajuti. Am bagat mana in buzunar si am scos un plic. Daca esti de acord iti dau asta.
Cand a vazut banii si-a marit ochii. Cu ce vrei sa te ajut, a spus.
Imprumuta-mi hainele tale. Nu iti pot explica acum da voi veni inapoi in 10 minute. Vei intarzia putin dar nimeni nu se va plange si banii vor fi doar ai tai.
Bine, a spus. Imi place si putina distractie.

Mi-am pus hainele pe mine, am iesit si am inchis usa dupa mine. Si galagios am coborat pe scari. Portarul din intrarea principala mi-a spus sa fac mai putin zgomot.
La prima strada la stanga mi-am dat hainele omului cu lapte jos si am fugit in statie ( scrie numele statiei de tren). Nu am avut nicio secunda sa ma gandesc pana ce trenul a plecat in Nord.

trandafir56: ma poti ajuta si cu celalat text
trandafir56: te rog
IrinaIgp: gata am editat comentariul.
Alte întrebări interesante