Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Îmi trebuie foarte urgent 2 compuneri despre orice .Vă roooog,ajutați-mă!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Luminix
1

De ce să vizitezi România -------------------------------------- După ce veți vizita România, veți fi îndrăgostiți iremediabil de aceasta! Având relieful pe cât de diferit, pe atât de echilibrat*, spațiul carpato-danubiano-pontic, spațiu cu încărcătură istorică unică, te primește cu brațele deschise, calitate pe care a împrumutat-o poporulului său, ospitalier. Pe lângă frumusețile naturale de o unicitate proverbială, tradițiile românilor te îmbrățișează în fiecare moment al anului. Indeferent de momentul pe care îl alegi să ne vizitezi vei fi întâmpinat de târguri, de zile ale orașelor. Îți vei petrece o vacanță pe cinste, te vei delecta cu cele mai gustoase preparate și cele mai licoroase și parfumate sucuri de fructe dar și vinuri. România cu greu poate fi uitată, iar amintirile te vor însoți întreaga viață, dorindu-ți să mai vii să-ți bucuri sufletul în Grădina Maicii Domnului, așa cum mai este numit spațiul în care dăinuim de peste 2000 de ani.  Ploaia ----------- Vara în casa bunicilor este minunat. Este unul dintre motivele care mă fac să aștept cu nerăbdare vacanța mare.   Azi, prima zi aici, m-am trezit mai dimineață decât de obicei pentru că ploaia îmi bătea puternic în geam. Degete pricepute parcă atingeau într-un ritm nebun, din ce în ce mai rapid, acoperișul. M-am apropiat de geam pentru a privi cu atenție spectacolul ploii. Am avut ocazia să privesc cu alți ochi ploaia: parcă mângăia fiecare frunză a pomilor din curte, iar firele de iarbă se lăsau plecate de greutatea picăturilor. Florile erau înviorate și, printre picăturile reci de ploaie, priveau pline de speranță spre cer pentru a zări o rază de soare.  Departe, pe deal, vedeam din casa bunicilor, o perdea de negură - acolo ploua ca și aici.  Mai aproape, în curte pe alocuri, mici ochiuri de apă se lărgeau din ce în ce mai mult și se transformau în bălți care, în mai puțin de un sfert de oră, unindu-se, nu mai lăsau să se vadă nici o palmă de pământ. Urmăream fascinat jocul picăturilor de ploaie care desenau cercuri concentrice unindu-se cu celelalte cercuri, desenate de căderea altor picături de ploaie. Cred că priveam ploaia de peste o oră când, bătaia bunicii în ușa dormitorului, m-a făcut să îmi mut privirea. Iubesc chitara și, adeseori, compun, dar nu m-am gândit vreodată că ploaia va fi muza mea - deja am căteva versuri în minte și sunt strâns legate de o zi ploioasă.

Răspuns de Utilizator anonim
1

In parc


Intr-o zi frumoasa eu cu prietenii mei am decis sa mergem intr-un parc sa ne distram. Am mers sa chem toti prietenii si am plecat spre parc. Parcul era unul plin cu tobogane,leagane,balansoare si multe cele. Am ales sa ma dau pe leagan deoarece era o placere sa imi vina vantul in fata. Dupa ce am terminat sa ma dau pe leagan, am ales sa ma dau si in tobogan. A fost foarte distractiv, dar n-a durat mult ca a trebuit sa plec acasa.

                                                                                                                                                                 

La patinaj


Intr-o zi frumoasa eu cu prietenii mei am hotarat sa mergem la patinuar pentru ca am gasit pe internet niste patine frumoase si voiam sa le incercam. Am rugat-o pe mama sa ne duca acolo, chiar la un mall era un patinuar destul de ieftin asa ca am stat la coada pana am intrat. Dupa ce am intrat ne-am dus sa ne punem patinele si sa ne pregatim pentru patinaj. Trecea timpul si noi ne distram mai tare ca la circ, prietenii mei la fel de bucurosi si fericiti. Dupa doua ore am iesit din patinuar pentru ca mama noastra ne-a sunat ca vine dupa noi. Ne-am pus incaltarile si am pus patinele in ghiozdan si am plecat toti acasa cu masina. Ce frumos a fost!

Alte întrebări interesante