Limba română, întrebare adresată de mandroibianca, 9 ani în urmă

imi trebuie o compunere de 10-15 randuri in care sa prezint opinia  argumentata in legatura cu avantajele de a trai intr-o aglomerare urbana sau dinpotriva intr-o zona rurala

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motanudeea
24
         Dupa parerea mea fiecare are avantajele si dezavantajele ei. Consider ca nici orasul, dar nici satul nu sunt perfecte si ca totul tine de preferinta, atunci cand iti alegi domiciliul.
         In primul rand, orasul iti ofera mai multe sanse de angajare. Apoi, calitatea invatamantului de la oras nu este nici ea de ocolit. Orasul iti ofera mai multe posibilitati de petrecere a timpului liber, si o diversitate mult mai mare decat la sat a magazinelor. Singurele dezavantaje ale orasului sunt aerul poluat, zomotul, aglomeratia, locuitul la bloc, curtile mult mai mici ale caselor etc.
        In al doilea rand, satul iti ofera aer curat si mancare sanatoasa fara E-uri. Insa, dupa parerea mea de oraseanca dezavantajele locuirii la sat sunt mai mari - lipsa locurilor de munca, fiind de cele mai multe ori sa faci naveta, lipsa teraselor, cinematografelor, a teatrelor, intr-un cuvant posibilitatile de recreere sunt mai mici.
        In concluzie nu exista asezare perfecta, totul tine de gust.
Alte întrebări interesante