imi trebuie rezolvarea completa, nu luata de pe internet, si calculele, nu doar raspunsul (dau coroana)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Toate ecuatiile se rezolva cu aceeasi formulă: (a+b)²=a²+2ab+b²
(a-b)²=a²-2ab+b²
Si atunci o sa iau cateva dintre ele :
1) (x+2)²=x²+2•2•x+2²=x²+4x+4
2) (x-1)²=x²-2•1•x+1²= x²-2x+1
O sa iau si mai dificile:
33) (2x-4,2)²=(2x)²-2•2x•4,2+4,2²=4x²-16,8x+17,64
40) (6x-4,5)²=(6x)²-2•6x•4,5+4,5²=36x²-18x+20,25
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Ai de aplicat 2 formule la TOT (ai in imagine formulele). Voi face doar câteva, deoarece tehnoredactarea acestor exercitii + rezolvări ia mult timp.
Daca nu reușești sa reții formula înmulțește paranteza respectiva cu ea însăși
FARA formula (ca la clasa a V a):
1) (x + 2)² = (x + 2) · (x + 2) =
x · x + 2 · x + 2 · x + 2 · 2 = x² + 4x + 4
22) (2 - x)² = (2 - x) · (2 - x) =
2 · 2 - 2 · x - 2 · x + x · x = 2² - 4x + x² = 4 - 4x + x²
CU formula
1) (x + 2)² = x² + 2 · 2 · x + 2² = x² + 4x + 4
22) (2 - x)² = x² - 2 · 2 · x + 2² = 4 - 4x + x²