Chimie, întrebare adresată de Wa3ke91144, 8 ani în urmă

îmi trebuie un referat bazat pe documentarul ^^Călătorie la marginea universului^^

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de enacheandrei392
2

Răspuns:

Dincolo de confortul casei noastre numite Pământ se întinde o lume vastă și misterioasă. În Călătorie la marginea universului, National Geographic plonjează în enigmele spațiului ce nu înconjoară. Unde se termina, oare, cosmosul? Venus, zeița dragostei, este cea mai luminoasă planetă din sistemul solar. Cu toate că are mărimea și gravitația similară Pământului, atmosfera planetei Venus este mortală, fiind formată din acid sulfuric.

Acoperit cu o crustă subțire de rocă, Mercur este o bilă uriașă de fier și are o forță gravitațională puternică, raportată la mărimea sa. Cel mai puternic magnet descoperit vreodată în universul acesta magnetar, o foarte rară stea neutron. Mai acum, au fost descoperite doar zece asemenea stele. Soarele este atât de departe de Pământ, dacă s-ar stinge, nu am ști acest lucru timp de opt minute.

Planeta roșie, Marte, nu are strat de ozon și atmosferă care să o ferească de razele ultra-violete, ceea ce o face de nelocuit pentru oameni. Datând meteoriții găsiți pe Pământ, putem spune că planeta noastră s-a născut acum 4.6 miliarde de ani. Jupiter se învârte cu o viteză incredibilă, generând vânturi care suflă cu sute de kilometri pe oră. Iar Saturnul este o minge uriașă de gaz; atât de ușoară, ar putea mai mult pe apă.

Explicație:

Alte întrebări interesante