Ed. tehnologică, întrebare adresată de cristinaelena1234, 9 ani în urmă

Imi trebuie un referat legat de calitatea produselor din lemn sau din material textil.
Dau coroana.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Silvia23691
1

Calitatea lemnului influienteaza calitatea produselor finite pe baza de lemn. Aceasta se face diferit, la arbore pe picior sau doborat.

Factorii principali care influienteaza calitatea lemnului sunt: specia, insusirile genetice ale indivizilordin cadrul speciilor, dimensiunile sortimentelor de lemn, proprietatile 21321m1217v fizico-mecanice ale lemnului, proprietatile chimice ale lemnului, prezenta defectelor.

Calitatea lemnului este foarte puternic influientata de masurile silviculturale (modul de alegere a speciilor, de aplicare a lucrarilor de ingrijire, a elagajului si tratamentelor silviculturale, stabilirea varstei de taiere)

Sortimente de lemn: dupa specie, dupa partea din arbore din care provine, dupa duritate, dupa forma sectiunii transversale, dupa lungime.

Defectele lemnului

Este de mare importanta depistarea defectelor, lucru care se poate face pe cale vizuala (prin observare) iar in cazul defectelor ascunse, prin doborare, prin sondaje, pe cale auditiva.

Clasificarea defectelor: defecte de forma(curbura, labartare), def de structura, nodurile, crapaturi, gauri sau galerii de insecte, coloratii anormale, putregai, defecte de ranire, alte defecte(scorburi, cancere, coaja infundata)


Alte întrebări interesante