Istorie, întrebare adresată de anonimul1009, 8 ani în urmă

Imi trebuie urgent 5 rezumate la 5 zei din cartea legendele Olimpului. Adica 1 zeu=1 rezumat. In total 5 rezumate. Dau funda si 20 de puncte!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NotLivy
2

Răspuns:

Zeus=Zeus este zeul cerului și al fulgerelor.Zeus este copilul lui Cronos și Rhea, și cel mai mic dintre frații lui.Zeus era cel ce împărțea dreptate între zei și oameni.El domnește în palatul său aflat pe creștetele înalte ale Olimpului.

Ares=Ares este zeul războiului.El este fiul lui Zeus și al Herei.Ares era disprețui de către părinții săi și de către ceilalți zei.

Poseidon=Poseidon era zeul mării, fiul lui Cronos și al Rheei.El domnea în adâncurile mării alaturi de soția sa Amfitrita.Acesta a fost de partea fratelui său Zeus, chiar dacă împreună cu Hera și Atena au încercat să-l doboare le Zeus.

Atena=Atena era zeița înțelepciunii.Atena era fiica lui Zeus și lui Metis.Ea personifica puterea lui Zeus și purețea lui Metis.Este considerată una din cele mai mari divinități ale mitologiei grecești.

Hades=Hades este zeul infernul.Acesta cârmuie alaturi de soția sa Persefona lumea cealaltă (iadul).El este fratele lui Zeus, tatăl lui este Cronos și mama sa Rheei.Acesta este unul din cei mai puternici zei ai Olimpului, chiar dacă nu trăiește în Olimp, ci trăiește în infern.

Explicație:

Aștept fundă.Succes!✌


NotLivy: M-am cam grăbit să scriu, conspectează și tu ce am încercat să "transmit".
anonimul1009: cum sau funda??
NotLivy: Îți apare la mine sus "marchează ca cel mai bun", apeși acolo și așa îmi dai funda (coroană)
anonimul1009: pai nu imi apare
NotLivy: Off, nush
Alte întrebări interesante