Limba română, întrebare adresată de mariagabriela2002, 9 ani în urmă

Imi trebuie URGENT o compunere cu titlul "Primavara in gradina bunicuui" de 10-15 randuri..VA ROG!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ALEXANDRA13032005
1
Primavara in gradina bunicului
Era inceputul primaverii, in vacanta de primavara. Ma plictiseam la bloc, inchisa in cutia aceea de chibrituri.... insa mama venise cu o idee geniala! Imi propuse sa ma duc in acea saptamana, la bunicul meu acasa. 
- Sigur! strigasem eu. Il voi ajuta pe bunicul cu treburile gospodaresti si imi voi face si temele.
- Da, draga mea. Sunt sigura ca-ti va placea, imi zise mama.
A doua zi de dimineata, cam pe la sapte fara un sfert, mama ma trezi sa-mi fac bagajele caci la ora opt fix venea autobuzul spre tara, unde locuia bunicul. Eu, vioae cum sunt mereu, m-am dat jos din pat dintr-un salt. Ma-m imbracat si am inceput sa-mi pun in ghiozdanel haine si cartile din care aveam teme. 
Venise si ora opt. Eram gata si asteptam autobuzul, la statie. Cand a venit am fost foarte foarte foarte emotionata, caci bunicul nu stia nimic. Mama m-a insotit pana la usa autobuzului si mi-a zis:
- Sa ai grija sa-ti faci temele. Sa nu-l superi pe bunicul, da?
-Da, mami! nu-ti face griji....
Am ajuns acolo, la poarta bunicului si... am intrat. Am ajuns si la usa care ducea in camera bunicului. Am ciocanit si am zis vesele:
-Pot intra? Sunt eu, Maria, nepoata ta din partea ficei tale.
Bunicul spuse:
-Intra, draga mea!
Am avut o saptamana minunata! L-am ajutata pe bunicul sa: duca gunoiul, sa faca curat in casa si cate si mai cate! Cel mai mult mi-a placut cand am dat graunte la pasari. Bunicul nu a uitat sa-mi spuna sa imi fac temele. Am fost fericita si emotionata cand bunicul m-a ajutat la un exercitiu la matematica pe care eu..... ei bine... nu l-am stiut.
Sunt fericita ca am un bunit atat de inimis, bun si darnic.
Saptamana sa incheiat cu multe imbratisari di partea bunicului.

mariagabriela2002: multumesc,dar este mai lunga de 10-15 randuri dar o s-o folosesc
mariagabriela2002: o sa iau partile cele mai frumoase din compunerea ta si o sa le folosesc...BRAVO e o compunere SUPERBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alte întrebări interesante