Geografie, întrebare adresată de qBogdy, 9 ani în urmă

Imi trebuie urgent vecinii lui Georgia (n,v,e,s) si ramuri industriale !! Va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de am48565
1
Este delimitată la vest de Marea Neagră, la nord de Rusia, la sud de Turcia și Armenia, și la est de Azerbaidjan. Principalele ramuri ale industriei sunt : oțel, aparate de zbor, unelte, topitori, macarale, re-export de combustibili. Sper că te-am ajutat, mult succes in continuare. :*

qBogdy: Mersi mult :*
qBogdy: Poti sa-mi mai spui si : vegetatie,fauna si sol? ;-;
am48565: Aproape o treime din suprafata Georgiei este impadurita. In regiunile deluroase din Colhida predomina padurile de foiose si arbustii pereni. Aici vegetatia include rododendron pontic, cimisir, vasc si iedera. Pe versantul adapostit al lantului muntos Surami, ce leaga Caucazul Mare si Caucazul Mic, predomina padurile de stejar si fag, iar mai sus se gasesc paduri de molid si pin. Deasupra limitei copacilor, pajistile subalpine si alpine se intind intre culmi.
am48565: In vaile situate la sud-est de Tbilisi predomina stepele, transformate in teren agricol. Kakheti, situat la nord-est de Tbilisi, este centrul vinificatiei georgiene. Constienti de frumusetea tarii lor, georgienii au organizat parcuri nationale inca din perioada sovietica. Multe dintre aceste zone protejate sunt amenintate din cauza lipsei de personal. Copacii sunt taiati fara a se tine cont de consecinte, iar padurile sunt degradate si de cresterea intensivă a animalelor.
am48565: Asta e vegetatia si fauna
qBogdy: de unde le-ai luat? sau le si tu?
am48565: Nu mai contează :))
qBogdy: k ms mult :3
am48565: Diriga a profesoara de geografie. Atat zic :))
am48565: Nu ai pentru ce :*
Alte întrebări interesante