Limba română, întrebare adresată de carageaflorenta, 8 ani în urmă

impactul jocurilor pe calculator asupra psihicului uman. vă rog să mă ajutați cu această compunere​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
1

Răspuns:

cateva idei

Alaturi de televizor, calculatorul si jocurile video au devenit un  substitut foarte la indemana pentru restul activitatilor educative  si de recreere, acestea din urma fiind abandonate de catre  copii.

Copilul in fata PC nu are experienta obisnuita a limbajului,  stimularea dialogului, a gandirii si reflectiei pe care mediul  uman in general le ofera.

Expunerea indelungata si sistematica la  efectele directe si indirecte ale

televiziunii si PC are un efect coplesitor asupra mintii umane si asupra intregului  sistem de viata a omului contemporan.

Neuropsihologii  demonstreaza  ca  agitatia extrema, incapacitatea  de

a sta linistit, toleranta scazuta la  frustrare, impulsivitatea  excesiva sunt stari

c e  apar in  urma vizionarii  repetate, acestea  crescand proportional cu  cresterea  timpului dedicat  vizionarii.

Practic, accesul la tehnologie poate modela arhitectura creierului, însă efectele sale pot fi benefice sau dăunătoare în funcție de timpul petrecut pe ecrane și de tipul de activitate.

Copii sunt capabili să gestioneze mai multe activități într-un timp scurt, dar le limitează performanța. Jocurile pe calculator le pot dezvolta utilizatorilor activi puterea de decizie, atenția și viteza de reacție, dezvoltarea abilităților vizual-spațiale.  

Pe de altă parte, impactul tehnologiei asupra copiilor poate fi negativ când expunerea nu este monitorizată, când petrec timp în fața ecranelor înainte de culcare sau în timpul mesei, când nu sunt informați despre comportamente nesănătoase online și offline.

Explicație:


carageaflorenta: mulțumesc!!
Alte întrebări interesante