Istorie, întrebare adresată de dumitrucojokaru, 8 ani în urmă

Importanta a lui Pericles si lui Aristotel​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

La început, Pericle și-a făcut un nume în orașul-stat atunci când avea 20 de ani, ca protector înstărit al artelor aristocratice. La Festivalul Dionysia din 472 î.Hr., Pericle a sponsorizat piesa de teatru Persanii a marelui dramaturg Eschil.

Politica a devenit în curând o prioritate pentru Pericle. În 461 î.Hr., acesta s-a alăturat reformatorului Efialtes în organizarea unui vot în adunarea populară care a eliminat toate puterile rămase de la Areopag, vechiul consiliu nobiliar. Mulți istorici consideră că tocmai acest eveniment a marcat nașterea democrației ateniene. După ce Efialtes a fost asasinat în 461 î.Hr., Pericle a devenit cel mai important om politic din Atena. Astfel, Pericle ajunge să conducă adunarea populară și orașul până la moartea sa, trei decenii mai târziu.

Considerat fondator al logicii formale, Aristotel este cunoscut și pentru stabilirea a destul de multe aspecte ale studiilor zoologice și a metodei științifice de investigare. Mai simplu spus, în timp ce avem tendința de a-l caracteriza pe Aristotel ca un eminent filozof al greciei antice (ceea ce a fost cu siguranță), diversele sale tratate și influența ating în mod cert majoritatea căilor de cunoaștere umană, cu domenii de la metafizică, etică la economie și politică.

În această privință, Aristotel, împreună cu învățătorul său unic Platon, este adesea considerat „părintele filozofiei occidentale”.

Alte întrebări interesante