Importanța activității ca astronom al lui Erwin Hubble, Albert Einstein și a Mariei Mitchell.
Răspunsuri la întrebare
Erwin Hubble, Albert Einstein și a Mariei Mitchell
erau persoane (astronomi) care studiau obiecte și fenomene cerești , folosind matematica, fizica și chimia pentru a explica originea și evoluția lor.
Printre obiectele de interes se numără: planete, sateliți naturali, stele, nebuloase, galaxii și comete. Fenomenele relevante includ explozii de supernove, explozii de raze gamma, quasari, blazari, pulsari, și radiații cosmice de fond. Adica studiau tot ceea ce își are originea în afara atmosferei Pământului.
Erwin Hubble a fost un astronom și cosmolog american, fondatorul astronomiei extragalactice.A schimbat profund înțelegerea felului în care trebuie să concepem universul prin demonstrarea existenței altor galaxii,altele decât cea a noastră,Calea lactee.Hubble a descoperit, de asemenea, modul corect de aplicare al "efectului doppler" la expansiunea Universului, numit specific în astronomie și cosmologie "deplasarea spre rosu".Efectul observat de el în modificarea spectrul electromagnetic galaxiilor stabilea o proporționalitate între variația spectrului electromagnetic al unei anumite galaxii și depărtarea acesteia de planeta noastră Terra.Această proporționalitate, care a devenit cunoscută ca legea lui hubble, care a definit și a măsurat expansiunea universului.
Albert Einstein a fost un fizician teoretician de etnie evreiască.A fost autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii.
Cele mai multe dintre contribuțiile sale în fizică sunt legate de teoria relativității restrânse , care unesc mecanica cu electromagnetismul, și de teoria relativității generalizate care extinde principiul relativității mișcării neuniforme, elaborând o nouă teorie a gravitației.Alte contribuții ale sale includ cosmologia relativistă, teoria capilarității, probleme clasice ale mecanicii statistice cu aplicații în mecanica cuantică, explicarea mișcării browniene a moleculelor, probabilitatea tranziției atomice.Cea mai cunoscută formulă a lui Einstein este E=mc² , care cuantifică energia disponibilă a materiei. Pe această formulă se bazează atomistica, secțiunea din fizică care studiază energia nucleară.Einstein nu s-a manifestat doar în domeniul științei. A fost un activ militant al păcii și susținător al cauzei poporului evreu căruia îi aparținea.
Maria Mitchell a fost prima femeie astronom din Statele Unite. Intr-o noapte, Mitchell privea cerul prin telescopul din observatorul improvizat în casa ei și a remarcat o stea situată cu 5 grade deasupra Stelei Nordului, loc în care, până atunci, nu se mai aflase vreun corp ceresc.Ea memorase configurația cerului și era sigură de observația ei, astfel încât s-a gândit că poate fi o cometă. Pe cale de consecință, a notat coordonatele acesteia. În noaptea următoare, ”steaua” și-a schimbat, din nou, poziția, astfel încât cercetătoarea a fost absolut convinsă că este vorba despre o cometă. Pentru această descoperire, Mitchell a fost decorată cu o medalie de Regele Danemarcei.