Biologie, întrebare adresată de stefan7238, 8 ani în urmă

Importanța acusticii - ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stiopudaniel335
1

Răspuns:

Zgomotul reprezintă un poluant şi un pericol pentru sănătatea şi auzul uman. De fapt, acesta a fost descris ca fiind cel mai răspândit poluant de mediu.

Zgomotul ambiant sau cel din comunitate afectează serios oamenii, interferând cu activităţile zilnice la şcoală sau serviciu, şi acasă sau în timpul liber. Numeroşi proprietari de case sunt afectaţi de vecini gălăgioşi, deoarece proprietăţile lor nu sunt izolate fonic suficient. Pentru clădirile de birouri sau locurile de lucru, distragerile cauzate de conversaţiile din apropiere sau zgomote deranjante au impact asupra concentrării şi eficienţei.

Identificarea principalelor riscuri de sănătate cauzate de zgomot:

Durere şi oboseala auzului;

Deteriorarea auzului, inclusiv ţiuit;

Deranj;

Interferenţe cu comportamentul social (agresivitate, protest şi neajutorare);

Interferenţe cu comunicarea orală;

Probleme de somn şi toate consecinţele acestora pe termen scurt şi lung;

Efecte cardiovasculare;

Reacţii hormonale (hormoni de stres) şi posibilele consecinţe asupra metabolismului uman (nutritive) şi sistemului imunitar;

Scăderi ale performanţei la serviciu şi/sau şcoală.

Este posibilă optimizarea mediului acustic prin proiectare şi materiale care reduc reverberaţiile sunetului în interiorul camerei, limitează transmisia zgomotului din afara camerei, şi minimizează sunetul de fundal cauzat de încălzire, răcire şi sisteme de ventilaţie. Citiţi mai multe despre cum vă pot ajuta produsele de vată bazaltică ROCKWOOL să obţineţi o acustică mai bună. Pentru a obţine o calitate acustică pozitivă în interiorul unei camere, este important să se ia în considerare cerinţele, scopul, reglementările şi altele – citiţi mai multe despre cum să construiţi şi renovaţi în Proiectarea din punct de vedere acustic.

Explicație:


stefan7238: nu-i chiar la temă dar mulțumesc
Alte întrebări interesante