Geografie, întrebare adresată de lolo11164, 8 ani în urmă

Importanța apei potabile. Cât mai lung.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de meteadaniela56
1

Răspuns:

Apa potabilă

Apa potabilă este apa destinată consumului uman.Importanța exactă a apei pentru organism poate fi înțeleasă prin diferitele utilizări ale apei, precum și prin diferitele beneficii ale apei potabile zilnic. Deoarece corpul nostru este format din apă, mușchii corpului, rinichii și diferitele părți ale corpului au nevoie de apă pentru funcționarea lor eficientă.

Raportul regulat de cantitate adecvată de apă ajută creierul să funcționeze corect, ajutând utilizatorii să se îndepărteze de depresie și stres. De asemenea, apa ajută la reglarea temperaturii corpului și astfel menține răcirea corpului în condiții de temperatură mai ridicată. Aceste câteva beneficii ale apei potabile în fiecare zi specifică importanța esențială a apei potabile zilnic.

Pe lângă diferitele utilizări esențiale ale apei, unele dintre beneficiile nutriționale ale apei potabile sunt următoarele:

Apa ajută la funcționarea normală a părților corpului, deoarece aproximativ 50-70% din organele și masa corpului sunt făcute cu apă.Raportul regulat al consumului zilnic de apă este în medie de 3 L pentru bărbați și 2,2 L pentru femei.Apa ajută la eliminarea toxinelor nedorite din organism și astfel susține funcționarea normală a corpului.Antioxidanții prezenți în apă ajută, de asemenea, la stabilizarea temperaturii corpului și astfel fac corpul să se potrivească și să fie fin pentru a putea lupta împotriva tuturor problemelor posibile.

Această apă poate fi:

  • orice tip de apă în stare naturală sau după tratare, folosită pentru băut, la prepararea hranei ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei și indiferent dacă este furnizată prin rețea de distribuție, din rezervor sau este distribuită în sticle ori în alte recipiente.
  • toate tipurile de apă folosită ca sursă în industria alimentară pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substanțelor destinate consumului uman.

Condițiile de calitate a apei potabile,sunt reglementate prin STAS 1342 - 91 Apă potabilă.

Acestea sunt:

-Indicatori organoleptici.

-Indicatori fizici.

-Indicatori chimici(indicatori chimici generali).

-Indicatori chimici toxici.

-Indicatori radioactivi.

Monitorizarea calității apei potabile trebuie efectuată de către producător, distribuitor și de autoritatea de sănătate publică județeană, respectiv a municipiului.

Parametrii de calitate care trebuie monitorizați sunt următorii:

-Aluminiu

-Amoniu

-Bacterii coliforme

-Culoare

-Concentrația ionilor de hidrogen (pH)

-Conductivitate electrică

-Clorul rezidual liber

-Clostridium perfringens

-Escherichia coli

-Fier

-Gust

-Miros

-Nitriți

-Oxidabilitate

-Pseudomonas aeruginosa

-Sulfuri și hidrogen sulfurat

-Turbiditate

-Număr de colonii dezvoltate (22 °C și 37 °C)


lolo11164: Prea lung dar multumesc
meteadaniela56: Cu plăcere(scuze ai spus sa fie lung si am scris cât de mult am putut)
Alte întrebări interesante