Biologie, întrebare adresată de ciprianaraut, 9 ani în urmă

Importanta pestilor rezumat! Va rog rapid dau coronita si multe puncte va rog am nevoie rapid urgent! Va rog din suflet!


ciprianaraut: Va rog am nevoie nici prea lung nici prea scurt ! Va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnneMary10
1
Pestii sunt importanti in principal pentru hrana.Oamenii se hranesc cu pesti pentru ca acestia contin nutrienti importanti si proteine.Se mai spune si ca un consum ridicat de carne de peste are un rol benefic asupra sanatatii omului prin ajutorul pe care il da aceasta organismului .Pe langa consum, pestele este o sursa de materii prime pentru alte ramuri economice, cum ar fi cea farmaceutica, chimica, artizanala, alimentara, fabrici de fainuri proteice. Pentru vegetarieni este mancare aprincipala mancata de acestia pe langa fructe si legume.

AnneMary10: Editez acum
ciprianaraut: Mai poti adauga ceva ?
AnneMary10: Am scris cele mai improtante chestii.
AnneMary10: Daca mai gasesti tu pe internet poti sa completezi ,dar ce am scris acolo e tot ce stiu.
ciprianaraut: Aha. Meris mult ;) !
AnneMary10: Cu placere
Răspuns de cunostinta03
2
Carnea de peste contine atat de multi nutrienti importanti, inclusiv proteine, incat, asa cum apreciaza si nutritionistii, ar trebui sa constituie un segment major al hranei noastre. Majoritatea pestilor au si un continut ridicat de vitamina B12, vitala pentru un sistem nervos sanatos si de iod, necesar bunei functionari a glandei tiroide. Astazi se cunoaste ca un consum ridicat de carne de peste are un rol benefic asupra sanatatii omului prin ajutorul pe care il da aceasta organismului in fortificarea lui. Sper că te am ajutat
Alte întrebări interesante