Limba română, întrebare adresată de Klaudia0006, 8 ani în urmă

Importanta vizionari ecranizărilor după opere literare text argumentativ

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tapasyaanandi
63
Literatura si filmul sunt doua arte diferite,dar care isi pot crea punti interesante de comunicare si valorizare reciproca.
Consider ca este util sa vizionam un film ce reprezinta ecranizarea unui text literar chiar in timpul studierii acestuia la scoala,eventual impreuna cu profesorul,beneficiile fiind multiple.
In primul rand,citind cartea si apoi vizionand filmul,ne familiarizam cu limbajul a doua arte diferite.Vedem ,,pe viu" cum cuvintele din text prind viata gestuala,devin decor,muzica etc.In felul acesta,putem dezbate diferentele si asemanarile dintre cele doua solutii artistice,ceea ce ne dezvolta gandirea,puterea. de observatie si de argumentare.
In al doilea rand,vizionarea filmului ne scoate din rutina orelor si ne face sa problematizam mai adanc sensul cartii.Ajungem,daca suntem bine coordonati,sa intelegem mai bine textul respectiv si sa ne imbogatim si cultura generala,vizionand filmul.Desigur,stim cu totii ca exista destui elevi care cauta repede filmul si il vad in graba,pentru a ,,scapa" de citit cartea,uitand ca se pacalesc,de fapt,pe ei insisi.
In concluzie,studierea unui text literar se poate realiza mai interesant si mai eficient cu ajutorul ecranizarii cinematografice.
Sper sa fie bine.
Alte întrebări interesante