Limba română, întrebare adresată de lauramaria124, 9 ani în urmă

Impresii despre Ion Creanga... Doresc raspunsuri complexe Si cu cateva figuri de stil!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adinastirbu04
4
„Ion Creanga  a ilustrat în opera sa propria experienţă de viaţă, pe care a povestit-o „sub formă de memorial; a învăluit-o în mit şi a sugrumat-o într-o experienţa fantastică, valabili pentru om în genere; şi el a luptat cu spânii, cu primejdiile şi nevoile, şi el s-a făcut frate cu dracul, ca să treacă punţile vieţii, iar nemurirea şi-a dobândit-o din apa vie şi apa moartă a creaţiei lui artistice.”

 Geniul humuleştean este această capacitate extraordinară de a-şi lua în serios eroii, de a le retrăi aventurile, de a pune cu voluptate în fiecare propriile lui aspiraţii nerostite, slăbiciuni, vicii, tulburări şi uimiri, adică de a crea viaţă. [...] Singurel personaj negative din opera lui sunt acelea care contrazic natura, ca, de exemplu, omul spân şi omul roş.”

lauramaria124: Ms
lauramaria124: E de pe net, nu??
adinastirbu04: al doilea nu
lauramaria124: Nu stiu
lauramaria124: Tot??
Răspuns de Utilizator anonim
4
El s-a născut în anul 1837 pe 1 martie. El a crescut în Humulesti Principatul Moldova. Ion Creanga a murit 31 decembrie 1895 (52 ani) la Iași. Ocupație povestitor. El a studiat școala Catihetica din Fălticeni. Părinți Petru Ciubotariul, Smaranda. El a fost căsătorit cu Ileana Grigoriu (divorțați ).Copil Constantin Creangă. Ion Creanga a scris Amintiri din copilărie.
Alte întrebări interesante