Limba română, întrebare adresată de erika4211, 8 ani în urmă

impresii la povestea "Fetita cu chibriturile" de H. Ch. Andersen​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dinicamiruna00
0

Răspuns:

Este o poveste trista despre o fata care viindea chibrituri și nimeni nu cumpăra acele chibrituri, o poveste foarte sentimentala

Răspuns de AnneMihalcea
2

Răspuns:

Dupa parerea mea, textul "Fetita cu chibriturile" scris de H. Ch. Andersen iti ofera o multitudine de sentimente, iar autorul te transpune in povestea tragica a fetei.

În primul rand, povestea este una cu un impact emotional foarte mare. Autorul iti creioneaza imaginea fetitei care nu avea o situatie financiara foarte buna si traia cu bunica ei. Pe mine, acest fapt ma face sa inteleg cat de important e sa pretuiesti ceea ce ai.

În al doilea rand, moarte bunicutei ei a fost una dintre cele mai tragice intamplari din poveste. Dupa moartea bătrânei, fata incearca sa se incalzeasca cu niste chibrituri. In timp ce visa la o masa mare, cu multa mancare si undeva la caldura, fetita o vede pe bunica ei, fapt ce denota ca fata a murit dar in final, s-a regasit cu ingerul ei pazitor (bunica).

In concluzie, aceasta poveste este una foarte trista care iti deschide ochii spre o crunta realitate in care traim si te face sa te gandesti cat de pretioasa este viata si cat de pretioase sunt lucrurile pe care le ai.

Sper ca te-am ajutat! Mult succes la scoala si o zi frumoasa!❤✨


erika4211: mulțumesc frumos
Alte întrebări interesante