Informatică, întrebare adresată de Lauraveverita1833, 8 ani în urmă

Împreună cu trei colegi Caută informații despre furtul de indentitate identitate pe internet fiecare dintre voi ați legea metodă utilizată pentru furtul de identitate jumătate de Prevenire a acestuia folosind informațiile tunate faceți o listă cu cele mai folosite metode privind cele două categorii pentru fiecare listă Ordonați rezultatele obținute în funcție de cel mai mare număr de apariții pe internet​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nataliabondar
0

Hoţii vă pot fura numerele de card de credit atunci când vă faceţi cumpărăturile on-line, prin diferite metode de hacking, viruşi sau malware. Ei pot chiar să vă manipuleze să daţi datele personale fără ca dvs. să vă daţi seama de acest lucru (phishing).

cum-previi-furtul-de-identitate-digitala

În agitaţia de zi cu zi, mulţi trec cu vederea pericolul potenţial de a fi o victimă a unui furt de identiate, care, cum spuneam şi mai sus, este în creştere datorită internetului. În acest articol vă vom da câteva sfaturi care vă vor ajuta să nu ajungeţi victima unui furt de identitate.

Mare atenţie la alegerea parolelor

Cele mai multe conturi on-line conţin date personale precum nume, adresa, chiar şi CNP-uri sau carduri de credit, pe site-uri precum paypal.com (să nu uităm că acesta a fost atacat de nenumărate ori). Prin urmare, trebuie să fim foarte atenţi la alegerea parolelor. Alegeţi cuvinte şi numere pe care nimeni nu ar fi în măsură să le ghicească. Există chiar şi o mulţime de programe care generează parole automat.

Nu folosiţi aceiaşi parolă pentru toate conturile dumneavoastră, parolele trebuie să fie diferite!;

Nu folosiţi PIN-uri uşor de ghicit precum, data de naştere, numărul de telefon, etc.;

În parolă folosiţi atât litere cât şi cifre;

Nu ţineţi parolele şi datele importante pe computer. Dacă este necesar să aveţi un document cu parole şi date importante precum copii de acte, facturi, etc. cel mai bine este să le stocaţi pe un CD sau un hard disk extern care va fi conectat, ATENŢIE! la un computer care nu are acces la internet;

Nu utilizați niciodată „Reține parola” pe orice site care conține informații personale sau financiare.#ulţi hoţi de identitate folosesc programe spyware sau keylogger pentru a obţine informaţii personale din calculatoarele victimelor. Deoarece nu puteţi observa nimic în neregulă cu computerul dumneavoastră, nu înseamnă că acesta este complet securizat. Spre deosebire de viruşii normali, spyware şi programele keylogger sunt proiectate să acţioneze invizibil, din această cauza un simplu antivirus nu le-ar putea detecta. Astfel, un keylogger se instaleaza în computerul victimei şi adună cât mai multe informaţii precum parole, conturi bancare, date personale, şi tot ceea ce victima tastează. Un firewall puternic actualizat în mod regulat, un program antivirus şi un program antispyware vă vor ajuta să preveniţi instalarea unui keylogger în computerul dumeavoastră.

Antivirus, firewall, antispyware – toate cu upgrade la zi;

Descărcaţi aplicaţiile de pe site-urile oficiale;

După descărcarea oricărei aplicaţii verificaţi-o cu programul antivirus şi antispyware;

Nu instalaţi orbeşte aplicaţii luate de la cunoscuţi sau chiar „prieteni”;

Nu descărcaţi ataşamentele din e-mail-urile primite de la persoane necunoscute! Dacă le descărcaţi verificaţi-le imediat cu un antivirus şi antispyware;

Feriţi-vă de escrocheriile de tip phishing

Phishing-ul presupune acele email-uri aparent inofensive, care vă solicită verificarea anumitor lucruri, cum ar fi „validarea parolelor”, „validarea numerelor de cont” sau „verificarea conturilor inactive”, cerandu-vă astfel logarea pe un anumit site, care defapt este unul de tip phishing (vezi imaginea de mai jos). Orice e-mail care vă solicită introducerea unor parole, PIN-uri sau logarea pe anumite site-uri, ar trebui să vă stârnească semne de întrebare.

Dacă primiţi un e-mail care pare a fi trimis de banca la care dumneavoastră aveţi deschis un cont, prin care vă sunt cerute informaţiile dvs., cum ar fi o parolă sau oricare alte date personale, nu contează din ce motiv, NU deschideţi link-urile din e-mail. Cel mai bine este să contactaţi personalul de la bancă folosind numerele de telefon de pe site-ul oficial al băncii, nicidecum din e-mail;

Un alt tip de phishing includ e-mail-urile în care afli că ai câştigat o maşină sau mai ştiu eu ce model de telefon. Serios? Nu ai participat la nici un concurs sau joc de neoroc şi totuşi eşti unul dintre fericiţii câştigători ai….? Nimeni nu îţi va face cadou o maşină sau orice alt ceva peste noapte. În concluzie nu daţi click pe link-urile din e-mail-urile de acest tip.

Aveți grijă atunci când faceţi cumpărături on-line

Dacă vrei să faci cumpărături on-line, ar trebui să fii antent la unele aspecte înainte de aţi introduce datele cardurilor de credit. Preţurile foarte scăzute sau cadourile oferite de unele „magazine on-line” te pot face să regreţi. Înainte de a introduce datele cardului de credit, verifică dacă site-ul foloseşte adresa URL https, această adresă garantează criptarea datelor introduse în browser până în momentul în care acestea ajung la server. Un alt aspect care trebuie luat în vedere este certificatul de securitate şi identitatea vânzătorului, aceste informaţii trebuie să se afle pe site.

Recomandat ar fi să folosiţi un card de credit separat doar pentru cumpărăturile on-line;

Nu stoca informaţii pe site-ul magazinului, indiferent cât de popular ar fi. Imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla dacă site-ul magazinului va fi spart.

Alte întrebări interesante