Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

in 1 ora trebuie să fiu la meditatie va rog ma ajutati dau coroana sa povestesc un text dupa planul simplu de idei
1.băiatul dorea să se însoare.
2.el a mers la mama sa si ia cerut un galben.
3.galbenul sa dus la fund.
4.băiatul se hotărăște să muncească pentru galben.
5.băiatul a început să prețuiască banul.
6.tatăl este mândru că băiatul a devenit înțelept. dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
1
Un băiat tânăr si frumos , a cunoscut o fata frumoasă cu ochii albastri ca cerul si parul blond ca spicul grâului. El de îndată s-a îndrăgostit de ea si a încercat sa o cunoasca mai bine. Toate fetele din sat il iubeau pe băiat dar el avea ochi doar pentru acea fata. A trecut un an si ei doi s-au hotărât sa se căsătorească.
Băiatul si-a luat inima in dinti si s-a dus la mama lui si i-a cerut un galben. Isi dorea sa aiba si el bani deoarece era sărac, iar fata era bogată.
A mers pe malul lacului de la marginea satului sau , si se gândea ce sa faca el cu acel banut de aur si cum sa il înmulțească. Din pacate l-a scăpat in apa si galbenul s-a dus la fundul lacului. A încercat zadarnic sa il caute caci nu l-a mai gasit.
Acum era trist din cale-afara ca a ramas fara banut. S-a asezat pe iarba la marginea lacului si a adormit. A visat ca el a facut foarte mulți bani si ca fata s-a măritat cu el pentru ca este isteț.
Cand s-a trezit si-a dat seama ca el ar trebui sa muncească pentru acel banut si s-a dus la un boier bogat . Acesta i-a dat de lucru sa pască oile. I-a părut bine deoarece seara , boierul i-a dat doi bănuți galbeni nu unul. Si uite asa băiatul a mers zi de zi la munca cu oile si a adunat bani pentru nuntă.
Tatăl sau era mândru nevoie mare de băiatul sau deoarece a devenit înțelept si a inceput sa prețuiască banul pentru ca a muncit foarte mult .

Rodi11: Cam asa ceva.
Rodi11: Am corectat doua cuvinte la inceput. Sa recitesti
Alte întrebări interesante