Limba română, întrebare adresată de Gabriel9872, 8 ani în urmă

În Antichitatea greacă, semizeii, născuți dintr-un pm ai dintr-un zeu sau o zeiță, sunt numiti eroi, indiferent de faptele lor. Este singurul motiv pentru care am putea să-l considerăm aztăzi pe Tezeu in erou? (textul este in poza daca va trebuie) ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrianaZ
6

În lumea greacă antică, mitul a funcționat atât ca metodă de documentare a istoriei, cât și ca un precedent pentru politica.

În timp ce astăzi cuvântul „mit” este aproape sinonim cu „ficțiune”, În antichitate, mitul era o formă alternativă la realitate.

Aceste mituri aveau nevoie de eroi, de nume puternice care au schimbat Grecia antică, iar grecii erau printre cei mai buni în documentarea aventurilor eroilor lor.

Eroii din legendele grecești au făcut, de obicei fapte periculoase, au ucis ticăloși și monștri și au câștigat inimele fecioarelor locale.

Tezeu este un personaj imaginar din mitologia greacă, războinic și erou atenian, fiind cel mai bine cunoscut pentru că l-a ucis pe Minotaur, o bestie feroce pe jumătate om și pe jumătate taur, care trăia sub palatul regelui Minos din Cnossos. Tezeu era fiul regelui atenian Egeu.

Ai aici mai multe despre Tezeu și Minotaurul https://brainly.ro/tema/9573620

Alte întrebări interesante