Limba română, întrebare adresată de CataCatalinutza, 9 ani în urmă

In biblioteca ai gasit o carte mare, roasa de timp, scrisa intr-o alta limba necunoscuta. Ciudat e isa ca, atunci cand o deschizi, ti se dezvaluie secretu ei. Povesteste-l intr-o compunere de 10-12 randuri.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Maybal
2
Secretul meu, cartea e uluitor cum am ajund in aceasta biblioteca.Vrei sa til spun ? -Da , vreau - Eu eram o carte simpla cu nimic scrisa in ea . Intr-o zi dupa ce am fost creata am fost dusa la o librarie. Acolo m-a cumparat un om batran care m-a dus ls casa lui . Intr-o seara omul avea o palarie ciudata pe cap , am descoperit ca era vrajitor si acum sunt scrise in mine numai vraji. Odata cand m-ai avea de scris ceva l-a intepat inima si a murit. A venit un vecin si l-au inmormantat si neintelegand nimeni ce scrie in mine m-au dat la bibliotecs si de atunci am stat multi ani aici , putrezind. Fetita a lasat cartea si a plecat acasa si cartea a stat mult in biblioteca.

CataCatalinutza: ms mult
Maybal: Daca vreisa-mi multumesti da-mi cerere de prietenie
CataCatalinutza: ok
Răspuns de cocollino123
0

  Cautand prin rafturile prafuite ale bibliotecii, o carte foarte groasa cu coperti maronii roase si pagini ingalbenite imi atrase atentia.

   O iau, deschid prima pagina, si constat ca este de fapt scrisa in latina. O limba la care eu sunt repetent(a). Deodata in fata mea apare o femeie imbracata in alb si cu fata stralucind.

    -Copila, aceasta carte contine un secret care s-a pastrat peste ani, si numai cel vrednic de a-l afla putea sa vada aceasta carte. Si tu esti aleasa\alesul. Esti gata sa afli marele secret?

   Eu doar dau afirmativ din cap, iar ea continua:

   - Aceasta carte se numeste Cartea Umbrelor, si a apartinut celor mai puternice vrajitoare din lumea medievala. Generatia Warren. Erau trei surori vrajitoare foarte puternice, care practicau magia alba. In fiecare zi aveau de infruntat demoni fiorosi cu puteri nemaipomenite, varcolaci puternici, spirite infricosatoare. Aceasta carte le-a ajutat vreme de 1000 de ani, in ea gasind vraji si prepararea potiunilor pentru a infrange raul. Aceasta carte este foarte deosebita, si cea mica dintre cele trei vrajitoare a pus o binecuvantare peste ea, si anume, ca atunci când ele vor muri, cartea aceasta-care era foarte vanata de toti demonii,pentru ca era deosebita- sa devina invizibila, iar doar cel/cea care vor fi capabili sa vada  cartea, sunt urmatorii descendenti ai magiei albe. Draga mea/Dragul meu, eu voi fi aparatoarea ta pe tot parcursul vietii tale. Acum, ca stii secretul, ia cartea, si fii binecuvantat(a).

    Cu ochii ca doua cepe si cu gura deschisa larg in semn de uimire, am luat cartea cea speciala, si am plecat spre casa.

   Se pare ca voi fi noul(a) aparatoare/aparator al magiei albe.


     E mai ciudata, dar sper sa te ajute. X

Alte întrebări interesante