Limba română, întrebare adresată de davidlascu01, 8 ani în urmă

in cadrul proiectului Frumuseți fără granițe" trebuie să faci cunoscută Ţara Maramureşului unor copii din alte ţări participante. Adresează-le o scrisoare în care să prezinți această zonă, astfel încât ei să-şi dorească să o viziteze. Utilizează semnul exclamării, virgula (în enumerare), semnul două puncte.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeaafloarei54
1

Răspuns:

Explicație:

Maramureșul este unic prin tradiții și obiceiuri ancestrale, de fiecare dată când vorbim despre Maramureș, ne gândim la oamenii noștri extrem de ospitalieri, frumoși și harnici, la locurile binecuvântate de Dumnezeu și la credința puternică atât în identitatea națională, cât și în tot ceea ce există mai presus de noi.

Maramuresul este împărţit în patru zone etnografice numite ţări, fiecare cu propriile sale obiceiuri şi stiluri de viaţă: Țara Maramureșului, Țara Lăpușului, Țara Chioarului și Țara Codrului.

Țara Maramureșului înglobează jumătatea nordică a județului Maramureș.

De îndată ce treci de „poarta” Țării Maramureşului, peisajele îţi fură privirea, cu o avere alcătuită dintr-un parc naţional (Munţii Rodnei), un parc natural (Munţii Maramureşului) şi numeroase alte arii protejate. Viața montană ne promite trasee spectaculoase, cu niveluri diferite de dificultate, iar pentru cei care caută liniște și tihnă, această destinație este, cu siguranță, o regăsire cu tot ceea ce înseamnă reconectarea cu tine însuți.

Trecând prin sate, e uşor să observi că mai toate aşezările au vechea lor biserică de lemn, creaţie a meşterilor locului, Țara Maramureșului fiind „ţara bisericilor din lemn”

Călătoria pe aceste meleaguri se bazează înainte de orice, pe descoperirea poveștilor locurilor și ale oamenilor, care conturează fiecare experiență trăită și însuflețesc fiecare colț de natură vizitat.

În Țara Maramureșului omul trăiește în deplină armonie cu natura si cu semenii, nu există frică, deznădejde, disperare…ci doar frica de Dumnezeu și dragostea de glia strămoșească. Tradițiile se păstrează cu sfințenie, purtăm și acum costumul tradițional, biserica este centrul spiritual al comunității, iar tinerii respectă încă sfaturile bătrânilor. Satele din sunt locurile pline de povești, de semnificații istorice, de oameni care păstrează valorile moștenite.

Maramureşenii au fost întotdeauna credincioşi lemnului. Porţile de lemn sunt, de când lumea, simbolul acestor meleaguri. Azi, aici, mai pot fi văzute porţi şi case vechi din lemn.

În Țara Maramureșului vii pentru cultura tradițională autentică reliefată prin arta prelucrării lemnului, dar și pentru muzeele, mănăstirile, bisericile de lemn aflate în patrimoniul UNESCO, Cimitirul Vesel sau mocănița de pe Valea Vaserului, acestea fiiind doar câteva dintre atracțiile acestei zone.


davidlascu01: Mulțumesc mult❤️
andreeaafloarei54: Nu ai pt ce
davidlascu01: dar
davidlascu01: ma mai poti ajuta te rog la inca o intrebare
davidlascu01: te rooog
andreeaafloarei54: Zii
andreeaafloarei54: si incerc
Alte întrebări interesante