Limba română, întrebare adresată de CCI1, 8 ani în urmă

,, In camera preceptorului mai avea lumina si el umba in coace si-n colo agitat si obosit citise toata seara pana catre miezul noltii. Tanarul domn Homburger nu era ceea ce parea sau ceea ce dorea el sa para. Nu era un cugetator n-a vea nici macar ce gandire stiintifica. Dar in unele privinte era inzestrat si in plus era tanar. Si cum in firea lui nu exista dominanta imperativa si inevitabila nu putea duce lipsa de idealuri." (Luna lui cuptor-H. Hesse)
1.Noteaza di text doua predicate nominale in care numele predicativ sa fie exprimat printr-un substantiv comun respectiv un adjectiv.
2. Realizeaza expansiunea unui nume predicativ notat la exercitiu anterior in propozitia subordonata corespunzatoare si precizeaza ce modigicari au aparut.
3. Transcrie o propozitie subordonata predicativa si preciseaza valoarwa morfologica a elemenului de relatie.
4. Contrage predicativa identificata la exercitiul anterior i partea ee propozitie corespunzatoare si precizeaza ce modificari au aparut.
5. Redacteaza un text dw4-5 randuri in care sa prezinti alte posibile insusiri ale preceptorului Homburger. In compunerea ta vei utiliza: 3 predicate verbale, doua predicate verbale si doua predicative.
REPEDE VA ROG FRUMOS

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de noexpertgeometry
1
1. era,sa para, si atat
Alte întrebări interesante